Guidade långfärdsskridskoturer i Naturreservatet Malingsbo-Klotens vildmark

Mellan hållbara isar och snö på isarna utspelar sig ofta en gyllene period med perfekta naturisar som möjliggör fantastiskt fina skridskoturer. Normalt inträffar tiden mellan mitten av december till mitten av januari.

Långfärdsskridskoturer på naturisar

Den lokala och erfarna skridskoguiden Mikael Nilsson tar dig under två dagar med till de bästa (efter rådande förhållanden) skridskoisarna i Naturreservatet Malingsbo-Kloten. När vintermörkret täckt den vilda skogen, äter vi en tvårätters middag till skenet av stearinljus på Klotens Wilderness Lodge. Efter middagen blir det tid för långfärdsskridskohistorier och berättelser om vilda djur framför den varma och sprakande eldstaden. På Wilderness Lodge sover deltagarna gott i sköna och bäddade sängar.

Långfärdsskridskotur – Weekendtur med 2 långfärdsskridskodagar

3350 kr /person. Barn under 15 år: 2850 kr/barn

Den guidade turen inkluderar: 2 guidade heldagsturer på långfärdsskridskor i ett av Sveriges största naturreservat, 2 vildmarkspicknickluncher med älg och renklämmor stuvade med grönsaker och bär från skogen, frukt, te eller kaffe, en tvårätters middag med många ingredienser från skogen, en natt i dubbelrum, lakan, handdukar och frukost (med hembakat bröd och hemgjord müsli), skridskor (inklusive justering till deltagarnas kängor), isdubbar och sittunderlag.

Inkluderat vid behov: Transfers till och från valda sjöar.

Var: start och slut på Wilderness Lodge i den lilla byn Kloten. Sköna sängar och vilda nordiska djur runt husknuten. Kloten ligger i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo-Kloten längs väg 233 mellan Skinnskatteberg och Kopparberg. 2,5 timmes bilresa från Stockholm.

När: långfärdsskridskoturen arrangeras på lördagar och söndagar från mitten av december till mitten av januari.

Datum med lediga platser säsongen 2020-2021: 5/12-6/12, 12/12-13/12, 9/1-10/1, 16/1-17/1.

Antal deltagare totalt på turen: 2-8 personer. Från 4 deltagare även bokningsbart andra dagar vid naturisar.

Tid: 2 dagar. Start 09:00 dag 1. Slut 17:00 dag 2.

Utrustning att ta med sig: vandrarkängor eller turpjäxor och en medelstor ryggsäck. Ryggsäcken bör innehålla torra underkläder packade i plastpåsar, extra kläder att ta på sig vid raster och ha visst utrymme för lunchen. Stavar som valfritt tillval. Sittdynor att sitta på vid raster är inkluderade.

Skridskorna passar till alla vandrarkängor och turpjäxor.

Information: genomgång av turen framför kartor vid starttillfället. Information om issäkerhet, vargar, vargreviret Kloten och instruktioner i elementär skridskoteknik.

Säkerhet: Guiden har mycket god lokal erfarenhet och kunskap om isarna i området. Guiden är livräddarutbildad vid Svenska Livräddningssällskapets livräddarskola i Tylösand. Livlinor, pikar och en förbandslåda finns med på turen.

Långfärdsskridskoturernas logi

Inkluderat logi på långfärdsskridskoturerna är på Wilderness Lodge. Wilderness Lodge ligger i den lilla byn Kloten. Kloten ligger i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo-Kloten och i mitten av vargreviret Kloten.

Wilderness Lodge ligger mellan de två långfärdsskridskosjöarna Långvattnet och Klotensjön. Om isarna är bra är standardprogrammet dagsturer på båda sjöarna. Från Wilderness Lodge  är gångavståndet 50 meter till Klotensjön och 175 meter till Långvattnet.

www.wildernesslodge.se

Långfärdsskridskotur – Vildmarkspicknicklunch, middag, logi & frukost

2100 kr /person. Barn under 15 år: 1850 kr/barn

Enligt standardprogrammet ovan utan den andra dagens skridskotur.

När: långfärdsskridskoturen arrangeras på lördagar och söndagar från mitten av december till mitten av januari.

Datum med lediga platser säsongen 2020-2021: 5/12-6/12, 12/12-13/12, 9/1-10/1, 16/1-17/1.

Från 4 deltagare även bokningsbart andra dagar.

Vargreviret Kloten i Naturreservatet Malingsbo-Kloten 

After wolf dinner

Skridskoturerna arrangeras i hjärtat av ett av landets vargrevir (vargreviret Kloten). Ibland ser vi spår av varg och slagna älgar. Det händer att vi hör vargar som ylar på avstånd. Vi ser också varg på turerna, chansen är där, men den är väldigt begränsad.

Långfärdsskridskotur med vildmarkspicknicklunch & middag

1500 kr /person. Barn under 15 år: 1250 kr/barn

Enligt standardprogrammet ovan utan den andra dagens skridskotur, logi och frukost. Turen pågår i 10 timmar (09.00-19.00).

När: långfärdsskridskoturen arrangeras på lördagar från mitten av december till mitten av januari.

Datum med lediga platser säsongen 2020-2021: 5/12, 12/12, 9/1, 16/1.

Från 4 deltagare även bokningsbart andra dagar.

Skridskorna passar till alla vandringskängor och turpjäxor

Ice-skates

Kängans främre del fixeras med en metallbygel och hälen hålls på plats med en kraftig nylånrem. Långfärdsskridskorna är av god kvalité och i mycket gott skick. Utrustningen är från 2017-2010.

Långfärdsskridskotur med vildmarkspicknicklunch

1250 kr /person. Barn under 15 år: 1000 kr/barn

Enligt standardprogrammet ovan utan den andra dagens skridskotur, middag, logi och frukost. Turen pågår i 8 timmar (09.00-17.00).

När: långfärdsskridskoturen arrangeras på lördagar från mitten av december till mitten av januari.

Datum med lediga platser säsongen 2020-2021: 5/12, 12/12, 9/1, 16/1.

Från 4 deltagare även bokningsbart andra dagar.

Långfärdsskridskoturen är ett certifierat Nature's Best arrangemang

Natures Best

Läs om Nature's Best certifieringen >>

Hur vet man att skridskoförhållandena kommer att vara bra de schemalagda datumen?

Det vet man inte då vi är i händerna på naturen och naturens villkor.  Vinterförhållanden kan förändras snabbt. Perfekta skridskoförhållanden kan förändras över natten med ett kraftigt snöfall eller vid ett plötsligt väderomslag till varmgrader, vilket kan göra skridskoåkning omöjlig. På grund av det behöver vi ha och har vi ett bra reservalternativ på skridskoturerna.

 Den lokala väderprognosen 2 veckor framåt >>

Långfärdsskridskotur - Reservalternativ

Då arrangemanget av långfärdsskridskoturen ligger i händerna på rådande naturförutsättningarna kan det hända att naturförutsättningarna kan förändras till arrangemangets planerade datum. Om detta händer kommer den planerade långfärdsskridskoturen istället att arrangeras enligt snöskovandringsprogrammet. Bokade turer inställs inte. Läs mer om vandringsturen på snöskor >> 

Nästa guidade tur med platstillgång

Nästa guidade tur med lediga platser publiceras på Facebooksidan nedan. Extra turer (bokade med kort varsel) aviseras ibland endast på Facebooksidan nedan (och inte i programmen ovan).

Swedish Adventures