Kanotpaddling och kajakpaddling längs kanotleder i vildmarken i Naturreservatet Malingsbo - Kloten 

Kanotleder - Kanotpaddling och kajakpaddling längs kanotleder med vildmarkspaddling i paddelparadiset, Naturreservatet Malingsbo - Kloten.

Paddlingslegenden bland kanotleder - Naturreservatet Malingsbo - Kloten

Höga granskogsklädda berg ramar in orörda vattendrag med utmärkt vildmarkspaddling. Vildmarken ligger högt, djurlivet är rikt och lodrätta klippväggar stupar dramatiskt ner i älven längs trånga passager. Naturreservatet är mycket väl omhändertaget och längs kanotlederna finns en mångfald av fina rastställen med vindskydd och fasta eldplatser. Det medför inga kostnader att campa med tält på de iordningställda rastplatserna eller på andra ställen längs kanotlederna.

Camping med husvagnar och husbilar är endast tillåtet på organiserade campingplatser inom Naturreservatet Malingsbo - Kloten. Camping med husvagnar och husbilar >>

Paddlingen i Naturreservatet Malingsbo – Kloten erbjuder ett mellanting mellan älv och sjöpaddling. Älvpaddling för de smala vattendragens skull och sjöpaddling för att inget strömmande vatten förekommer. Kanotledernas karaktär gör paddlingen barn och nybörjarvänlig, och fisket är utmärkt. De vanligaste fiskarna är regnbåge, röding, öring, gädda och abborre. Läs om fiske >> 

 Naturreservatet Malingsbo – Kloten rekommenderas för ett ostört vildmarksliv i harmoni med ett rikt djurliv. Kanotlederna bjuder på fin vildmarkspaddling i upp till 1,5 veckors tid. Kanotcentralen finns i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo – Kloten, i den lilla byn Kloten, mellan Skinnskatteberg och Kopparberg (längs väg 233). Vägbeskrivning >>

Kanotleder - Paddel rekommendationer

Paddelturer 1-5 dagar: Starta paddlingen från Kanotcentralen i Kloten och paddla norrut längs Långvattnets smala sträckning. Ta vänster vid delningen och hitta din egen väg mellan öar och vikar i Korslångens fina arkipelag. Paddla upp respektive ner till skogstjärnarna Bredsjön och Sörsjön. På vägen tillbaka, paddlar man på 5-dagarsturer norrut vid delningen. På längre turer är det rekommenderat är att följa stranden och göra en rundpaddling längs den beskrivna rutten.

Paddelturer 1-2 dagar: Starta paddlingen från Kanotcentralen i Kloten och paddla söderut mellan stora och små öar i Klotensjöns fina arkipelag. Rekommenderat är att följa stranden och göra en rundpaddling.

Halvdagspaddling: Det finns ett smalt sund i mitten av Klotensjön där halvdagspaddlaren är rekommenderad a korta av paddlingen och göra en rundpaddling i sjöns norra del. 

Veckopaddling: Veckopaddlaren paddlar både kanotleden norr och söder om Kloten.

Paddling med inomhusboende i längs den norra kanotleden: Längs den norra kanotleden, vid strandkanten i byn Nyfors, ligger River Loge. På River Loge finns möjligheten att stanna över natten. Paddlingsdistansen från Kloten till River Lodge är 11 km. www.riverlodgesweden.se

Paddling med inomhusboende mellan den norra och den södra kanotleden: Tvådagarspaddlaren som önskar inomhusboende stannar med fördel på Wilderness Lodge i Kloten och paddlar den södra kanotleden dag ett och den norra kanotleden dag två. Att stanna på Wilderness Lodge är också ett utmärkt alternativ natten före och natten efter en längre paddling. www.wildernesslodge.se

Inomhusboende är alltid ett bra backup alternativ till camping, om regnet öser ner.

Paddling Bredsjön-Kloten: Transport av hyrt material och transfer till Bredsjön och paddling tillbaka till Kloten.

Paddling Nyfors-Kloten: Transport av hyrt material och transfer till Nyfors och paddling tillbaka till Kloten. Rekommenderas på både dagspaddlingar och övernattningsturer. På övernattningsturer tar man av höger och paddlar upp till Korslångsarkipelagen där man gör en kortare eller längre rundpaddling runt vackra och orörda öar innan man paddlar tillbaka till Kloten.

 Vilken av kanotlederna är rekommenderad att paddla på en rundpaddling på 1 dag ?  På rundpaddlingar på 1 dag är rekommendationen att paddla längs kanotleden söder om Kloten. På paddlingar med en eller flera övernattningar är det rekommenderat att paddla längs kanotleden norr om Kloten.

Kanot och kajakpaddling längs kanotlederna i Naturreservatet Malingsbo – Kloten

450 kr/kanot & kajak /dag längs kanotlederna i Naturreservatet Malingsbo - Kloten.

2700 kr/kanot & kajak/vecka i Naturreservatet Malingsbo - Kloten.

Ledbeskrivning: Älvpaddling där älven ibland svällt ut och format vackra skogstjärnsarkipelager.

Strändernas karaktär: Vildmark.

Svårighetsgrad: Lätt.

Kanotcentralens position: Mellan två kanotleder i byn Kloten.

Distans: 70 km (+ kanotleden i Malingsbo 30 km = 100 km).

Kanotleden norr om Kloten: 50 km.

Kanotleden söder om Kloten: 20 km.

Antal lyft längs kanotleden nordväst om Kloten: 3 x 75 meters (Kanotvagnar ingår i kanothyran).

Antal lyft längs övriga kanotleder: 0

All paddelutrustning ingår i hyran: Flytvästar, paddlar, kanotvagnar (+ kapell i kajakhyran) och ledbeskrivning med karta ingår i kanot och kajakhyran.

Detaljerad vattenresistent karta i skala 1:50 000 för uthyrning: 25 kr för 1 dag. 50 kr för 2 dagar, 75 kr för 3 dagar och 100 kr för 4 dagar och mer.

Paddelinformation och turförslag: På plats sitter vi ner och informerar om kanotlederna och berättar om området med hjälp av ledbeskrivningen. Hjälp att komma i kanoterna och grundinstruktioner som inkluderat tillval.

Öppettider: Kanotcentralen är öppen dagligen 09:00-19:00. Ni är välkomna att hämta ut och lämna tillbaka utrustningen efter de tider som passar er bäst mellan 09:00-19:00.

Parkering: Säker och kostnadsfri parkering på ängen bakom kanotcentralen.

Kanot & kajakpaddling med transport och transfer längs naturreservatets kanotleder

Frakt till Nyfors: Fri frakt av hyrt material på hyror över 1500 kr.

Frakt till och från samtliga vatten i Naturreservatet Malingsbo-Kloten: Fri frakt av hyrt material på hyror över 1800 kr.

Transfer till Nyfors eller Bredsjön 100 kr/person (transfer och transport måste schemaläggas i förväg).

Priset ovan är ett minimipris för transportservice. När priset för hyrda kanoter är lägre än priset ovan är priset mellan priset ovan och priset av hyrda kanoter vad kunden betalar i frakt.

Rabatter för små grupper på dagsturer:

Kostnadsfri transfer för 1-3 deltagare.
500 kr rabatt för transport av endast 1 kanot till Nyfors.
100 kr rabatt för transport av endast 2 singelkajaker till Nyfors.

 Nordic Discovery's Svenska Facebooksida

Facebooksidan uppdateras löpande med foton och filmer. För direkt och snabbare information är rekommendationen att följa Facebooksidan nedan:


Hur gör vi med dricksvatten ?

Vattnet längs kanotlederna i Naturreservatet är dugligt till matlagning. Dricksvatten rekommenderas att fyllas i vattendunkar i hemmet. Påfyllning av dunkar kan även göras på Kanotcentralen. En kallkälla med bra dricksvatten finns längs kanotleden norr om Kloten. Vattendukar finns att hyra på Kanotcentralen. Dunkarna är på 10 liter och kostar 100 kr/dunk.

Hur långt paddlar genomsnittspaddlaren på en dag ?

Den genomsnittlige semesterpaddlaren paddlar normalt en sträcka av 10 km/dag längs kanotleder utan strömmande vatten. Distansen tillåter att hinna med andra saker än bara paddlig. Campingliv, fiske, bad, läsning, avkoppling och umgänge runt lägerelden.

Hur förvarar vi maten kyld under paddlingen ?

De flesta paddlare har med sig en kylväska i avsikt att hålla matvarorna kalla under paddlingen. Då kylväskan endast klarar att hålla matvaror kalla i början av paddlingen så bör maten under paddlingens resterande del bestå av grönsaker, frukt, konserver och livsmedel i torr form. På Äventyrscentralen kan du hyra och byta kylklampar (Iskuberna som placeras i kylväskan).

Finns det mobiltelefonteckning i naturreservatet ?

Mobiltäckningen är väldigt bra med Telia och mer eller mindre dålig eller obefintlig med andra bolag. Utländska telefonabonnemang kopplas automatiskt över till Telias nät.

Spårlösa kanotfärder

Paddlaren är gäst i naturen och förväntas visa både ansvar och hänsyn. Inte störa och inte förstöra. Allemansrätten är både en rättighet och en skyldighet. Paddlarens enda spår bör vara paddeltagens virvlar.

Swedish Adventures