Bäversafari i skymningen - En riktig naturupplevelse 

Bäversafari - Ett spektakulärt skådespel. Det höga plasket bryter tystnaden. En vattenkaskad stiger mot himlen för att någon sekund senare falla tillbaka mot vattenytan. En bäver har dykt och gjort ett rejält och spektakulärt frånskjut med sin långa platta svans.

Följ med på Sveriges populäraste bäversafari

Kanotpaddling genom ett av Sveriges bäverrikaste vildmarksområden.

I skymningen, medan solen sänker sig bakom trädtopparna paddlar vi ut på bäversafari. Genom ett mycket bäverrikt vildmarksområde färdas vi så ljudlöst som möjligt i kanadensare (Indianernas traditionella kanot med plats för två vuxna som till vardags rätt och slätt kallas kanot). Det är på kvällen i skydd av trädens långa skuggor som bävern är som mest aktiv. Försiktigt glider vi under tystnad fram mot bäverhyddorna. Sakta, sakta för att komma så nära som möjligt utan att störa.

Under safarituren gör vi ett strandhugg på en ö eller udde där en vildmarkspicknickmåltid serveras. Under picknicken lyssnar vi på en kunnig och erfaren bäverguide som berättar historier om bävern och en del andra vilda djur i skogen.

Under kanotturen är det knäpptyst. Då kommunicerar vi bara genom tecken. En förutsättning för att få syn på de skygga och flitiga gnagarna.

Chansen att se bäver är mycket stor. Sedan år 2003 har flera bävrar skådats på de flesta safarina. Bäverkontaktsframgången är lysande. Nordic Discoverys bästa safarin bjuder på bäverkontakt under hela paddlingens 3 timmar.

Bäversafarit kan bokas enligt följande program.

Bäversafari – Logi, vildmarkspicknick & frukost

2350 kr /person. Barn under 15 år 2100 kr/barn

Turen inkluderar: 5 timmars guidat bäversafari, kanotpaddling i ett mycket bäverrikt vildmarksområde, kanoter, paddlar, flytvästar, vattentäta säckar, sittunderlag, en kortare transfer från Wilderness Lodge till ett närbeläget bäverrevir och tillbaka, en vildmarkspicknickmåltid med kräftklämmor stuvade med grönsaker och bär från skogen, mineralvatten från det lokala bryggeriet, lokala frukter, te eller kaffe, övernattning i dubbelrum, sänglinne, handdukar, frukost.

Var: Start och slut på Wilderness Lodge i den lilla byn Kloten. Sköna sängar och vilda nordiska djur runt husknuten. Kloten ligger i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo - Kloten längs väg 233 mellan Skinnskatteberg och Kopparberg. 2,5 timmes bilresa från Stockholm. Karta och vägbeskrivning >>

Högsäsong: Safarit arrangeras på fredagar mellan 1 maj och 30 september. Extra safaris på andra dagar efter bokningar.

Lågsäsong: 1 oktober - 30 april. Under lågsäsongen följer bävrarna andra levnadsmönster och träffsäkerheten som nås under högsäsongen är ej att förvänta.

Från 4 deltagare även bokningsbart på andra datum året runt. Om ni är 2-3 deltagare och önskar ett safari på andra datum än de schemalagda datumen, hör av er med framförhållning så tittar på möjligheten att arrangera.

Antal deltagare: 2-8 personer/guide och grupp. Normalt 1 grupp/safari. Ibland 2 grupper/safari.

Utrustning: Regnkläder (i händelse av regn eller som backup om regn faller) och extra kläder att ta på sig efter solens nedgång då temperaturen ofta sjunker något.

Information: Genomgång och information om safarit vid starttillfället. Paddlingen börjar med en genomgång i elementär paddelteknik.

 Paddlingen är inte fysiskt krävande. Vi paddlar försiktigt och så ljudlöst som möjligt.

Säkerhet: Huvudguiden Mikael Nilsson har mycket god erfarenhet och är livräddarutbildad vid Svenska Livräddningssällskapets livräddarskola i Tylösand.

Start och avslutningstid: Med utgångspunkt från solens nedgång varierar start och avslutningstid under säsongen. Vi bryter vid fullt nattmörkret och startar 5 timmar tidigare.

Safariturernas logi

Inkluderat safarilogi på Wilderness Lodge, Wilderness Cottage eller på River Lodge:

Bäversafari – Kvällstur med vildmarkspicknick

1750 kr/person. Barn under 15 år 1500 kr/barn

Enligt standardprogrammet ovan utan övernattning och frukost.

 Bäver & älgsafarikombination

4700 kr/person. Barn under 15 år 4200 kr/barn

Enligt standardprogrammet ovan i kombination med älgsafariprogrammet >>

Safarikombinationen arrangeras på helgerna mellan 1 maj och 30 september.

Från 4 deltagare är safarikombinationen även bokningsbar på andra datum. Om ni är 2-3 deltagare och önskar andra datum än de schemalagda datumen, hör av er med framförhållning så tittar på möjligheten att arrangera.

Boka bäver & älgsafarikombinationen

 Bäversafari – Logi med middag & frukost

2600 kr/person. Barn under 15 år 2350 kr/barn

Enligt standardprogrammet ovan med middag i stället för vildmarkspicknick. Safarit pågår i 6 timmar och inkluderar en trerätters middag, med många råvaror från skogen. Middagen serveras inomhus.

Bokningsbart året runt, från 4 deltagare på valfria datum. Om ni är 2-3 deltagare och önskar andra datum än de schemalagda datumen, hör av er med framförhållning så tittar på möjligheten att arrangera.

Boka bäversafari

 Bäversafari – Kvällstur med middag

2000 kr/person. Barn under 15 år 1750 kr/barn

Enligt standardprogrammet ovan utan övernattning och frukost. Safarit pågår i 6 timmar och inkluderar en trerätters middag, med många råvaror från skogen. Middagen serveras inomhus.

Bokningsbart året runt, från 4 deltagare på valfria datum. Om ni är 2-3 deltagare och önskar andra datum än de schemalagda datumen, hör av er med framförhållning så tittar på möjligheten att arrangera.

Boka bäversafari

 Bäversafari i roddbåt

250 kr/person tillkommer på samtliga bäversafariprogram ovan

Safarit arrangeras efter önskemål enligt programmen ovan. Roddbåtarna har elektriska motorer och safarit är mindre ansträngande jämfört med de andra bäversafariprogrammen. Varje roddbåt har plats för 4 deltagare och 1 guide.

Bokningsbart från 4 deltagare på valfria datum. Om ni är 2-3 deltagare och önskar andra datum än de schemalagda datumen, hör av er med framförhållning så tittar på möjligheten att arrangera.

Boka bäversafari

Safarit är ett certifierat Naturens Bästa arrangemang

 

Läs mer om Naturens Bästa certifieringen >>

The beaver safari 12th of July 2014

The beaver safari 12th of July 2014. Result: 4 beavers and 1 moose. Next wildlife safari with vacancies: Beaver safari 18th of July: https://www.nordicdiscovery.se/main-menu/guided-adventures/beaver-safari/

Publicerat av Nordic Discovery den 14 juli 2014
Bäversafarit 6 juli 2013

Bäversafarit 6 juli 2013. Resultat: Bästa möjliga. Bäverkontakt med flera olika bävrar under hela paddelturens 2,5 timmar.

Publicerat av Naturarvskompaniet den 7 juli 2013

Nästa guidade tur med platstillgång

Nästa guidade tur med lediga platser publiceras på Facebooksidan nedan. Extra safarin (bokade med kort varsel) aviseras ibland endast på Facebooksidan nedan (och inte i programmen ovan).

Swedish Adventures