Kanot och kajaktur genom vildmarken i Naturreservatet Malingsbo - Kloten

Guidad kanot och kajakpaddling genom vildmarken i Naturreservatet Malingsbo - Kloten. Naturreservatet  är ett av landets största med få tecken på mänsklig civilisation. Skogen längs stranden är djup, tät och ett populärt tillhåll för många vilda djur.

Vi paddlar den klassiska kanot och kajaksträckan från sydvästra Bredsjön till Kloten. Till lunch gör vi ett strandhugg på en ö där en vildmarkspicknick serveras. Under picknicken lyssnar vi på en kunnig och erfaren viltspårare som berättar historier om skogens vilda djur (Vid enstaka tillfällen leds turen av tränade turismstudenter i slutet av sin träningsperiod). Paddlingsdistansen är 17 km.

kanot och kajakturen kan bokas enligt följande tre program.

Kanot & kajaktur – Vildmarkspicknicklunch, middag, logi & frukost

2600 kr /person. Barn under 15 år: 2350 kr person

Den guidade turen inkluderar: Paddling i kanoter eller kajaker genom ett av Sveriges största naturreservat, en vildmarkspicknick med kräftklämmor stuvade med grönsaker och bär från skogen, mineralvatten från det lokala bryggeriet, lokala frukter, te eller kaffe, en tvårätters middag med många ingredienser från skogen, en natt i dubbelrum, lakan, handdukar, frukost, kanoter eller kajaker, paddlar, flytvästar, kapell till kajakerna, vattentäta säckar, sittunderlag och transfer i minibuss från Wilderness Lodge till startpunkten i Bredsjön.

Var: Arrangemanget startar och slutar på Wilderness Lodge i byn Kloten. Sköna sängar och vilda nordiska djur runt husknuten. Kloten ligger i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo - Kloten längs väg 233 mellan Skinnskatteberg och Kopparberg. 2,5 timmes bilresa från Stockholm.

Typ av paddling: Lätt slätvattenpaddling utan strömmande vatten. Inga förkunskaper är nödvändiga.

Landskapsbeskrivning: Vi paddlar genom Naturreservatet Malingsbo - Klotens vilda och orörda natur. Älven är slingrande, granskogen längs stranden är tät och ett populärt tillhåll för många vilda djur.

Utrustning: Paddling i kanoter eller kajaker. Kanoterna och kajakerna är gjutna hårdplastmaterialet polyetylen och är av bra kvalité och i gott skick. Kajakerna är stabila havskajaker med bred midja som är konstruerade för att klara stora vågor och hård vind i havsförhållanden.

När: Kanot och kajakturerna arrangeras på söndagar mellan den 25 april och den 25 oktober. Extra kanot och kajakturer på andra dagar efter bokningar.

Antal deltagare: 2-8 personer/guide och grupp. Normalt 1 grupp/tur. Ibland 2 grupper/tur.

Från 4 deltagare även bokningsbart på andra dagar. Om ni är 2-3 deltagare och önskar kanot och kajakturen på andra dagar än de schemalagda dagarna, hör av er med framförhållning så tittar på möjligheten att arrangera.

Starttid: 10:00. Avslutningstid: 20:00.

Kläder att paddla i: Shorts, sportkläder, badkläder, regnkläder vid regn. Hatt och solglasögon rekommenderas.

Att ha med sig: Regnkläder (i händelse av regn eller som backup om regn faller), badkläder, handduk, solskyddsfaktor, varma sommar kläder. Deltagarna får en fylld vattenflaska med dricksvatten när turen startas. Personlig utrustning packas med fördel i de inkluderade vattentäta säckarna.

Information: Genomgång och information om turen vid starttillfället. Paddlingen börjar med en genomgång i elementär paddelteknik.

Säkerhet: Huvudguiden Mikael Nilsson är väldigt kunnig och har mycket god erfarenhet av kanot och kajakpaddling, området, vildmarken och de vilda djuren som bor i den djupa skogen. Han är också livräddarutbildad vid Svenska Livräddningssällskapets livräddarskola i Tylösand. En förbandslåda finns med på turen.

Dagstemperatur: Juni-augusti 15-30 C. Maj och september 10-25 C.

Kanot & kajakturernas logi

Inkluderat logi på Wilderness Lodge eller på Wilderness Cottage.

The forest room

www.wildernesslodge.se

www.wildernesscottage.se

Kanot & kajaktur – Vildmarkspicknicklunch och middag

2000 kr /person. Barn under 15 år: 1750 kr

Enligt standardprogrammet ovan utan övernattning och frukost. Turen pågår i 10 timmar. Starttid: 10:00. Avslutningstid: 20:00.

Kanot & kajaktur med vildmarkspicknicklunch

1750 kr /person. Barn under 15 år: 1500 kr

Enligt standardprogrammet ovan utan middag, övernattning och frukost. Turen pågår i 8 timmar. Starttid: 10:00. Avslutningstid: 18:00.

Kanot och kajakturen är ett certifierat Nature's Best arrangemang

Läs om Nature's Best certifieringen >>

Nästa guidade tur med platstillgång

Nästa guidade tur med lediga platser publiceras på Facebooksidan nedan. Extra turer (bokade med kort varsel) aviseras ibland endast på Facebooksidan nedan (och inte i programmen ovan).

Swedish Adventures