Längdåkning och skidturer i vildmarken, i Naturreservatet Malingsbo - Kloten 

Längdåkning i fina preparerade spår på Naturreservatet Malingsbo - Klotens snösäkra högplatå. Området erbjuder obegränsade möjligheter till långa slingor med en kombination av oplogade skogsvägar och sjöar. Området kommer till sin fulla rätt när sjöarnas istjocklek tillåter spårdragning över is.

Skidspåren i Naturreservatet utgår från torget i byn Kloten. Mellan Wilderness Lodge och Nordic Discovery's Äventyrscentral. Längs väg 233 mellan Skinnskatteberg och Kopparberg.

Vägbeskrivning >>

Bästa möjliga spårdragning efter rådande förutsättningar

Då både vattendrag och skogsvägar bjuder på varierade möjligheter till spårdragning är det de rådande snö, is och vindförhållanden som erbjuder besökaren en variation av spår. Spårdragningen anpassas efter rådande naturförutsättningar och besökaren erbjuds ofta olika spårkombinationer vid olika besök.

Wilderness Lodge - Den perfekta skidbasen

På nätterna bor du på Wilderness Lodge i Kloten - Den perfekta skidbasen, där längdspåren startar direkt utanför dörren. Logi på Wilderness Lodge är också att rekommendera natten före och efter skidåkningen.

www.wildernesslodge.se

Ingen spåravgift för gäster på Wilderness Lodge 

Brukligt är att besökande skidåkare visar sin uppskattning för det engagemang som spårprepareringen innebär, genom bidrag enligt normen 40 kr/vuxen och 20 kr för barn och ungdomar under 18 år. Ingen spåravgift gäller för gäster på Wilderness Lodge och bybor. Spåravgift gäller endast när skidspåren är maskinpreparerade.

www.wildernesslodge.se

Turåkning och skidskatingturer i Naturreservatet Malingsbo - Kloten

Mellan första centimetrarna av snö på de frusna vattenlederna och förmycket snö för skidåkning, utspelar sig en gyllene period med ofta perfekta naturliga skidförhållanden som möjliggör fantastiskt fina skidturer med turskidor och skatingskidor. Normalt inträffar tiden mellan mitten av januari till mitten av februari. För skidåkning på sjöarna måste du ha isdubbar och information om var det är säkert att åka. Om du inte har dina egna isdubbar så finns de för uthyrning för 40 kr/dag.

Information om rådande skidförhållanden

På Wilderness Lodge Facebooksida informeras löpande om rådande och skid och skridsoförhållanden med foton och filmer. För direkt och snabbare skid och långfärdsskridskoinformation är rekommendationen att följa Facebooksidan nedan.

Skiduthyrning, vallaservice & skidlektioner

Vi har inte en officiell skiduthyrning med alla pjäxstorlekar, men vi är en skidfamilj med många skidor och pjäxor. Speciellt för barn. Om vi ​​har din storlek på pjäxor är det möjligt att hyra längdskidor för 300 - 350 kr/dag, med fästvalla (efter aktuell temperatur) inkluderat. Förbokning gäller.

DagVeckaTillfälleTimme
Uthyrning av skidor, pjäxor och stavar 3001800
Fästvalla på burk50
Fästvalla på tub100
Uthyrning av skidor200
Uthyrning av pjäxor 100
Uthyrning av stavar 80
Borttagning av gammal fästvalla på privata skidor.100
Borttagning av gammal tapevalla på privata skidor.200
Parafinering och sickling på privata skidor.600
Skidguide / Skidinstruktör600

Ingen spåravgift på skidlektioner och vid hyra av full skidutrustning.

Boka skidutrustning, vallaservice eller skidlektioner

Skidutrustning 300 kr /dag. 1800 kr/vecka.

Vid skiduthyrning: meddela skostorlek.

Förutsättning för skiduthyrning

20 cm snö, alternativt 3 cm snö på säkra isar och att kunden tar av sig skidorna om skidspåret passerar grusade vägar.

Swedish Adventures