Vargspårningstur på snöskor i vargreviren i Naturreservatet Malingsbo - Klotens vildmark

Snöskor erbjuder fantastiska möjligheter att ge sig in i den djupa snötäckta skogen. Snöskorna ger dig bärighet och ser till att du kommer att kunna vandra utan att sjunka ner i den djupa snön. Den lokala och erfarna viltspåraren Mikael Nilsson tar dig med på trevliga och omväxlande vargspårningsturer i Naturreservatet Malingsbo - Klotens vildmark.

Vargspåren leder oss till slagna älgar. Vi ser flera älglegor och många spår från vilda djur. Du får en grundläggande genomgång om viltspårning och får lära dig vilket djur som varit på plats innan oss. Ett moment under turen är vargspaning över öppna sjöar.

När vintermörkret lagt sig över storskogen äter vi en tvårätters middag till skenet av tända ljus i stugvärmen på Wilderness Lodge. Maten är alltid lokalproducerad med många av råvarorna från skogen. Efter middagen lyssnar vi till historier om vilda djur och viltspårning framför den varma och sprakande eldstaden. På Wilderness Lodge sover deltagarna gott i sköna och bäddade sängar.

Vargspårningsturen kan bokas enligt följande program.

Vargspårningstur på snöskor – Weekendtur med 2 vargspårningsdagar

4350 kr/person. Barn under 15 år: 3850 kr/barn

Den guidade turen inkluderar: 2 heldagars guidad vargspårning  på snöskor i Sveriges största naturreservat, 2 vildmarkspicknickluncher med älg och renklämmor stuvade med grönsaker och bär från skogen, frukt, te eller kaffe, en tvårätters middag med många ingredienser från skogen, en natt i dubbelrum, lakan, handdukar och frukost, snöskor (inklusive justering till deltagarnas kängor) och sittunderlag.

inkluderat vid behov: transfers till och från valda områden och isdubbar (när turen passerar över islagda sjöar).

Var: i kärnområdet för de Svenska vargreviren. Start och slut på Wilderness Lodge i den lilla byn Kloten. Sköna sängar och vilda nordiska djur runt husknuten. Kloten ligger i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo - Kloten längs väg 233 mellan Skinnskatteberg och Kopparberg. 2,5 timmes bilresa från Stockholm.

När: Vargspårningsturen arrangeras på lördagar och söndagar från 15 januari till 15 mars. 

Antal deltagare totalt på turen: 2-8 personer. Från 4 deltagare även bokningsbart andra dagar vid snötillgång.

Tid: 2 dagar. Start 09:00 dag 1. Slut 17:00 dag 2.

Utrustning att ta med sig: vandrarkängor eller turpjäxor och en medelstor ryggsäck. Ryggsäcken bör innehålla extra kläder att ta på sig vid raster och ha visst utrymme för lunchen. Stavar som valfritt tillval. Sittdynor att sitta på vid raster är inkluderade.

Snöskorna passar till alla vandrarkängor och turpjäxor.

Information: genomgång om turen framför kartor vid starttillfället. Information om vargen och vargreviren i Naturreservatet Malingsbo - Kloten. Snöskovandringen börjar med instruktioner i elementär snöskovandringsteknik.

Boka vargspårningsturen 

Vargspårningsturernas logi  

Inkluderat logi på vargspårningsturena är på Wilderness Lodge. Wilderness Lodge ligger i den lilla byn Kloten. Kloten ligger i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo - Kloten och i kärnområdet för de Svenska vargreviren.

www.wildernesslodge.se

Vargreviren Naturreservatet Malingsbo - Kloten

Det finns två vargrevir i Naturreservatet Malingsbo - Kloten. Ett vargrevir i naturreservatets norra del och ett vargrevir i naturreservatets södra del. Wilderness Lodge ligger mitt emellan de två vargreviren.

Skelett från slagna älgar längs spårlöporna 

After wolf dinner

Vargspårningsturen arrangeras i kärnområdet för de Svenska vargreviren. Vargspårningen leder oss till slagna älgar. Ibland hörs vargar yla på avstånd. Med tur kan vargar skådas på turerna.

Vargspårningstur- Vildmarkspicknicklunch, middag, logi & frukost

2600 kr/person. Barn under 15 år: 2350 kr/barn

Enligt standardprogrammet ovan utan den andra dagens vargspårningstur.

 Vargspårningsturen arrangeras på lördagar och söndagar från 15 januari till 15 mars. 

 Från 4 deltagare även bokningsbart andra dagar.

Boka vargspårningsturen

Vargspårningstur med vildmarkspicknicklunch & middag

2000 kr/person. person. Barn under 15 år: 1750 kr/barn

Enligt standardprogrammet ovan utan den andra dagens vargspårningstur, logi och frukost. Turen pågår i 10 timmar (09.00-19.00).

vargspårningsturen arrangeras på lördagar från 15 januari till 15 mars. 

Antal deltagare totalt på turen: 4-8 personer. Från 4 deltagare även bokningsbart andra dagar.

Boka vargspårningsturen

Snöskorna är fabricerade i modernt hårdplastmaterial och kan användas med både lös och fast häl. Lös häl är att föredra när det är brant uppför. Fast häl är att föredra då snön är djup. De rejäla spännremmarna möjliggör en god fotfixering och metallstödet fram och bak ger ett bra och fast grepp. 

snow shoe

Snöskorna passar till alla vandrarkängor och turpjäxor. Snöskorna är av god kvalité och i mycket gott skick. Utrustningen är från 2023-2018.

 Vargspårningstur med vildmarkspicknicklunch

1750 kr/person. Barn under 15 år: 1500 kr/barn

Enligt standardprogrammet ovan utan den andra dagens vargspårningstur, middag, logi och frukost. Turen pågår i 8 timmar (09.00-17.00)

 Vargspårningsturen arrangeras på lördagar från 15 januari till 15 mars. 

Antal deltagare totalt på turen: 4-8 personer. Från 4 deltagare även bokningsbart andra dagar.

Boka vargspårningsturen

 Vargspårningsturen är ett certifierat Nature's Best arrangemang

 

Läs om Nature's Best certifieringen >>

Naturreservatet Malingsbo - Kloten är snösäkert

Naturreservatet Malingsbo - Kloten är snösäkert och det är mycket sällan det inte finns snö under perioden då turerna är schemalagda. Om det inte finns tillräckligt med snö för vandring med snöskor, så arrangeras vandringarna utan snöskor. Vargspårningsturen genomförs även vid eventuell snöbrist. Bokade turer inställs inte.

Information om rådande snöförhållanden

På Wilderness Lodge Facebooksida informeras löpande om rådande snöförhållanden med foton och filmer. För direkt och snabbare snöinformation är rekommendationen att följa Facebooksidan nedan.

Nästa guidade tur med platstillgång

Nästa guidade tur med lediga platser publiceras på Facebooksidan nedan. Extra turer (bokade med kort varsel) aviseras ibland endast på Facebooksidan nedan (och inte i bokningskalendern).

Swedish Adventures