Kanotuthyrning - Uthyrning av kanoter i Naturreservatet Malingsbo - Kloten i Bergslagen

Kanotuthyrning - Uthyrning av kanoter i paddelparadiset Naturreservatet Malingsbo - Kloten. 

Osagian Canadian Classic Canoe - Den ultimata expeditionskanoten

Kanoterna är Osagian Classic Canoes. Starka, stadiga och stabila aluminiumkanoter som har stor utrymmeskapacitet för campingutrustning, mat mm. Den perfekta kanoten för längre kanotturer.

Osagian Canadian Classic Canoe - En helsvetsad aluminiumkanot för bästa tänkbara hållbarhet

En helsvetsad kanot där allt är tillverkat i aluminium. Kanoten är mycket stark och utan svagheter då även sätenas konstruktion är tillverkade i samma material som kanoten i övrigt. Osagian 17 STD är en kanot av högsta kvalitet som är byggd för de tuffaste förhållandena.

Osagian Canadian Classic Canoe - Kanoternas Rolls Royce

Kanoterna är tillverkas i bästa möjliga material och är producerade av marknadens bästa kanottillverkare. Kanoterna som erbjuds på Nordic Discoverys Kanotcentral är Osagian Classic Canoes, kanoternas Rolls Royce.

 

Osagian Canadian Classic Canoe 17 STD

 

Typ av kanotKanadensare
FabrikatOsagian
NamnOsagian 17 STD
Längd5,18 m
Bredd91 cm
Vikt36 kg
Kapacitet365 kg
MaterialAluminum
Sjöduglig för2 vuxna och ett barn upp till 6 år
Antal sittplatser2
Material från2023-2018
Antal kanoter40
Pris/person/dag i Naturreservatet Malingsbo-Kloten225 kr (pris/kanot: 450 kr)
Pris/person/vecka i Naturreservatet Malingsbo-Kloten1350 kr (pris/kanot: 2700 kr)

 

Mer information om Osagian Classic Canoe 17 STD >>

 

Kanotuthyrning - All paddelutrustning ingår i hyran

Flytvästar, paddlar (barnpaddlar till barnen), kanotvagnar och ledbeskrivningar med kartor ingår i kanothyran. Utrustningen som är från 2023 -2018 är av god kvalité och i gott skick. 
All övrig campingutrustning finns att hyra. Läs mer om övrig campingutrustning att hyra: Prislista >>

Paddelinformation och turförslag

Nordic Discoverys personliga service inkluderar paddelinformation och turförslag. På plats sker en genomgång om paddellederna och information om området med hjälp av kartor. Hjälp att komma i kanoterna och grundinstruktioner som inkluderat tillval. Läs om kanotlederna och paddlingen i området >>

Certifierad kanotcentral

Nordic Discovery är en certifierad kanotcentral enligt Svenska Kanotförbundets kriterier. 
"Du kan tryggt anlita en godkänd uthyrare, då vet du att säkerheten och informationen sköts på allra bästa sätt" Svenska Kanotförbundet.

 En kanotcentral med topp läge

Kanotcentralen är strategiskt placerad mitt i vildmarken mellan två fina kanotleder. 
Kanotstationen är öppen dagligen 09:00-19:00 från 1 maj - 30 september. Från 1 oktober - 30 april är det öppet dagligen efter bokningar. 
Islossningen är i slutet av april och isläggningen i mitten av november. Vägbeskrivning till Kanotcentralen >>

Hasle PE 530

Det näst bästa kanotmaterialet är det hårda plastmaterialet polyetylen. Hasle PE 530 är en stadig och kursstabil kanot med god paddelkänsla. En polyetylen kanot i sandwichkonstruktion med mycket små separerade luftceller som ger kanoten styvhet och en inbyggd flytkraft. Flytkraften ger säkerhet och mer packutrymme fram och bak. Att jämföra med kanoter utan inbyggd flytkraft där flytblock av frigolit blockerar packutrymmet fram och bak. Kanoten är sjöduglig för två vuxna och ett barn upp till 6 år.

Hasle PE 530

 

Typ av kanotKanadensare
FabrikatHasle PE 530
Längd530 cm
Bredd86 cm
Vikt38 kg
Kapacitet350 kg
MaterialPolyethylene (sandwich construction)
Sjöduglig för2 vuxna och ett barn upp till 6 år
Material från2023-2018
Antal kanoter10
Pris/person/dag i Naturreservatet Malingsbo-Kloten225 kr (pris/kanot: 450 kr)
Pris/person/vecka i Naturreservatet Malingsbo-Kloten1350 kr (pris/kanot: 2700 kr)

Osagian eller Hasle

Osagian och Hasle är båda två fina och bra kanoter. Den bästa aluminium, respektive den bästa plastkanoten på marknaden.

På längre paddlingar kommer du mycket sannolikt att få en Osagian kanot. På paddlingar med kanottransport kommer du sannolikt att få en Hasle kanot. Vem bestämmer vilken av kanoterna det kommer att bli? Det gör vi, men du är välkommen att framföra ditt önskemål.

I flottan finns 50 kanoter. Kanoterna transporteras över Västmanland och södra Dalarna efter bokningar. Flottan består även av 25 enmanskajaker och 4 dubbelkajaker.

Boka kanoter och kajaker >>

Skicka en Bokningsförfrågan angående tillgängligheten av kanoter >>

Frågor om kanotpaddling >> 

Läs om paddlingen och kanotlederna >>

Läs om kajakpaddling >> 

Boka kanoter och kajaker

450 kr/kanot & kajak /dag i Naturreservatet Malingsbo - Kloten.

2700 kr/kanot & kajak/vecka i Naturreservatet Malingsbo - Kloten.

Vi är ojämnt antal paddlare - Hur gör vi?

Den vanligaste frågan till en kanotuthyrare är: Hur ska vi kunna paddla när vi är ojämnt antal, måste någon stanna hemma ? Svaret är nej. Frälsaren heter havskajak och alla tveksamheter om kajakpaddling reds ut i kajakavsnittet. Att paddla som planerat i kanoter och komplettera med en kajak är en utmärkt lösning och ett gyllene tillfälle för alla i gruppen att prova kajakpaddling. Läs om kajakpaddlig >>

Hur packar man en kanot?

Den största delen av kanoten är öppen och det är rekommenderat att skydda packningen från att bli blöt. Rekommenderat är att packa i vattentäta bagar. Vattentäta bagar på 60 liter finns för uthyrning. Ett annat alternativ är att packa i plastpåsar. Läs om övrig utrustning att hyra >>

Våra tonåringar börjar tröttna på de årliga paddlingarna - några tips?

Finns det något trick att ta till ? Vi som föräldrar vill väldigt gärna ha våra tonåringar med på paddelturen. Svaret är enkelt. Havskajakens intrång på marknaden har kommit som något nytt och fräscht och skapat en trend. Det är både häftigt och trendigt att paddla kajak. Något som är väldigt viktigt i tonåren då det för många är väldigt viktigt vad andra tycker. Dessutom är kajakpaddling väldigt roligt. Med hjälp av detta enkla tips behåller många föräldrar sina barn på paddelturerna genom tonåren. Läs om kajakpaddling >>

Nordic Discoverys Svenska Facebooksida

Facebooksidan uppdateras löpande med foton och filmer. För direkt och snabbare information är rekommendationen att följa Facebook bloggen nedan:


Swedish Adventures