Kanotuthyrning - Uthyrning av kanoter i Bergslagen

Kanotuthyrning - Uthyrning av kanoter i paddelparadiset Naturreservatet Malingsbo-Kloten. Kanoterna är gjutna i det moderna och slitstarka hårdplastmaterialet polyetylen. I flottan finns 40 kanoter. Kanoterna transporteras över Västmanland och södra Dalarna vid bokningar. Flottan består även av 20 enmanskajaker och 4 dubbelkajaker.

En stadig och kursstabil kanot som vi är mycket nöjda med. En polyetylen kanot i sandwichkonstruktion med mycket små separerade luftceller som ger kanoten styvhet och en inbyggd flytkraft. Flytkraften ger säkerhet och mer packutrymme. Att jämföra med kanoter utan inbyggd flytkraft där flytblock av frigolit blockerar packutrymmet fram och bak.

Det modärna materialet har tillsammans med aluminium visat sig vara överlägset i jämförelse med äldre material. Materialet med de många fördelarna väljs tillsammans med aluminium av de flesta uthyrare med verksamhetsstart under 2000-talet. Kanoten är sjöduglig för två vuxna och ett barn upp till 6 år.

Typ av kanotKanadensare
FabrikatHasle PE 530
Längd 530 cm
Bredd86 cm
Vikt38 kg
Kapacitet350 kg
MaterialPolyethylene (sandwich construction)
Sjöduglig för2 vuxna och ett barn upp till 6 år
Material från 2016-2010
Antal kanoter40
Pris/person/dag i Naturreservatet Malingsbo-Kloten175 SEK (pris/kanot: 350 SEK)
Pris/person/vecka i Naturreservatet Malingsbo-Kloten1050 SEK (pris/kanot: 2100 SEK)

Kanotuthyrning - All paddelutrustning ingår i hyran

Flytvästar, paddlar (barnpaddlar till barnen), kanotvagnar och ledbeskrivningar med kartor ingår i kanothyran. Utrustningen som är från 2017-2010 är av god kvalité och i gott skick. 
All övrig campingutrustning finns att hyra. Läs mer om övrig campingutrustning att hyra: Prislista >>

Paddelinformation och turförslag

Naturarvskompaniets personliga service inkluderar paddelinformation och turförslag. På plats sker en genomgång om paddellederna och information om området med hjälp av kartor. Hjälp att komma i kanoterna och grundinstruktioner som inkluderat tillval. Läs om kanotlederna och paddlingen i området >>

Certifierad kanotcentral

Naturarvskompaniet är en certifierad kanotcentral enligt Svenska Kanotförbundets kriterier
"Du kan tryggt anlita en godkänd uthyrare, då vet du att säkerheten och informationen sköts på allra bästa sätt" Svenska Kanotförbundet.

 En kanotcentral med topp läge

Kanotcentralen är strategiskt placerad mitt i vildmarken mellan två fina kanotleder. 
Kanotstationen är öppen dagligen 09:00-19:00 från 1 maj - 30 september. Från 1 oktober - 30 april är det öppet dagligen efter bokningar. 
Islossningen är i slutet av april och isläggningen i mitten av november. Vägbeskrivning till Kanotcentralen >>

Boka kanoter och kajaker

350 kr/kanot & kajak /dag i Naturreservatet Malingsbo-Kloten.

2100 kr/kanot & kajak/vecka i Naturreservatet Malingsbo-Kloten.


Vi är ojämnt antal paddlare - Hur gör vi ?

Den vanligaste fråga till en kanotuthyrare är: Hur ska vi kunna paddla när vi är ojämnt antal, måste någon stanna hemma ? Svaret är nej. Frälsaren heter havskajak och alla tveksamheter om kajakpaddling reds ut i kajakavsnittet. Att paddla som planerat i kanoter och komplettera med en kajak är en utmärkt lösning och ett gyllene tillfälle för alla i gruppen att prova kajakpaddling. Läs om kajakpaddlig >>

Hur packar man en kanot ?

Den största delen av kanoten är öppen och det är rekommenderat att skydda packningen från att bli blöt. Rekommenderat är att packa i vattentäta bagar. Vattentäta bagar på 50 liter finns för uthyrning. Ett annat alternativ är att packa i plastpåsar. Läs om övrig utrustning att hyra >>

Våra tonåringar börjar tröttna på de årliga paddlingarna - några tips ?

Finns det något trick att ta till ? Vi som föräldrar vill väldigt gärna ha våra tonåringar med på paddelturen. Svaret är enkelt. Havskajakens intrång på marknaden har kommit som något nytt och fräscht och skapat en trend. Det är både häftigt och trendigt att paddla kajak. Något som är väldigt viktigt i tonåren då det för många är väldigt viktigt vad andra tycker. Dessutom är kajakpaddling väldigt roligt. Med hjälp av detta enkla tips behåller många föräldrar sina barn på paddelturerna genom tonåren. Läs om kajakpaddling >>

Swedish Adventures