Uthyrning av snöskor i Naturreservatet Malingsbo - Kloten

Prova på snöskovandring. Trotts mycket snö och milsvida fina skogar är det få som vandrat på snöskor. Att prova på snöskovandring är något spännande och annorlunda som gett en ny dimension till friluftslivet.

Förslag på snöskovandringsturer

Två dagar: på snöskovandringar på två dagar är rekommendationen att vandra i området söder om byn Kloten första dagen och att vandra i området norr om byn Kloten andra dagen. 

En dag: på dagsturer är rekommendationen att vandra i området söder om byn Kloten.

Wilderness Lodge - Den perfekta basen för snöskovandringar

På nätterna bor du på Wilderness Lodge i Kloten - Den perfekta basen för snöskovandringar, mitt i Naturreservatet Malingsbo-Klotens vildmark. Logi på Wilderness Lodge är också att rekommendera natten före och efte snöskoturen.

www.wildernesslodge.se

Wilderness Lodge och Nordic Discovery's snöskouthyrning finns i den lilla byn Kloten, mellan Skinnskatteberg och Kopparberg (längs väg 233). Vägbeskrivning >>

Karta över Naturreservatet Malingsbo - Kloten >>

Snöskorna passar till alla vandrarkängor och turpjäxor

Snöskorna är fabricerade i modernt hårdplastmaterial och kan användas med både lös och fast häl. Lös häl är att föredra när det är brant uppför. Fast häl är att föredra då snön är djup. De rejäla spännremmarna möjliggör en mycket god fotfixering. Metallstöd fram och bak för ett bra och fast grepp.

Snöskorna passar till alla vandrarkängor och turpjäxor. Snöskorna är av god kvalité och i gott skick. Utrustningen är från 2020-2015.

Uthyrning av snöskor i Naturreservatet Malingsbo - Kloten

DagVeckaUthyrningstillfälleTimme
Snöskor3001800
Ispik80
Livlina80
Stavar80
Sittunderlag1030
Guide / instruktör600

 Snöskohyran inkluderar: snöskor inklusive justering till kundens kängor, enkel karta och isdubbar om du planerar att passera is ovanpå djupt vatten. Detaljerade kartor finns till uthyrning.

Nordic Discovery's personliga service inkluderar rådgivning, turrekommendationer och inställning samt justering av hyrt material.

Antal par snöskor: 20.

Utrustning att ta med sig: vandrarkängor eller turpjäxor och en medelstor ryggsäck. Ryggsäcken bör innehålla extra kläder att ta på sig vid raster, sittunderlag, lunch eller fika. Stavar som valfritt tillval.

Boka snöskor

300 kr /dag. 1800 kr/vecka.

Öppet: december - mars

Snöskouthyrningen är öppen efter bokningar från december till mars.

Information om rådande snöförhållanden

På Wilderness Lodge Facebooksida informeras löpande om rådande snöförhållanden med foton och filmer. För direkt och snabbare snöinformation är rekommendationen att följa Facebook bloggen nedan.

Förutsättning för snöskovandringar

Ett snödjup på minst 15 cm.

Spårlösa vintervandringar

Vi är gäster i naturen och förväntas visa både ansvar och hänsyn. Inte störa och inte förstöra. Allemansrätten är både en rättighet och en skyldighet. Snöskospåren är de enda spåren som vi lämnar kvar i skogen.

Swedish Adventures