Uthyrning av mountainbikes och cyklar i Naturreservatet Malingsbo - Klotens vildmark

I Naturreservatet Malingsbo - Klotens vildmark finns ett nätverk av fina och slingrande skogsvägar. Skogsvägarna bröts en gång i tiden för att få ut timret ur skogen. Skicket på vägarna är för dåligt för bilkörning men lämpar sig utmärkt för cykelturer med både mountainbikes och vanliga cyklar.

Logi vid cykelledernas startpunkt

Wilderness Lodge ligger vid cykelledernas startpunkt, och är den perfekta cykelbasen, när du cyklar en cykelled per dag. Wilderness Lodge är också att rekommendera natten före och efter cykelturerna.

www.wildernesslodge.se

Cykla med logi längs cykellederna  

I byn Nyfors finns möjligheten att stanna över natten på River Loge. River Lodge ligger halvvägs längs den 64 km långa cykelleden Nyforsleden och den 47 km långa Malingsbo-Kloten Nature Reserve trail.

www.riverlodgesweden.se 

Cykellederna är inte markerade i naturen och rekommendationen är att ladda ner lederna i din GPS eller telefon.

Om nedladdning inte är möjlig är alternativet att cykla med en detaljerad karta. Detaljerade kartor är inkluderade i cykel och mountainbikehyran, men finns även till uthyrning på Nordic Discovery's Äventyrscentral.

Möjligheterna till spännande cykelturer i Naturreservatet Malingsbo - Kloten är många. Det brukliga tillväggångssätet är att du talar om hur långt du önskar cykla och vi markerar rekommenderad rutt på detaljerade kartor.

Se kartan över Naturreservatet Malingsbo - Kloten >>

Med hjälp av cykel hittar du till många av Naturreservatets Malingsbo - Klotens fina "smultronställen". Vägarna i svart på kartan är grusvägar, och rekommenderas för cykling. Vandringslederna i Naturreservatet Malingsbo-Kloten är lämpliga för vandring och inte för mountainbike.

Det enda bra alternativet för mountainbiking på stig är slingan runt det lokala elljusspåret på 2,5 km.

Uthyrning av mountainbikes och cyklar i Naturreservatet Malingsbo - Kloten

MTB Trek Marlin 6, year 2022:  Med dämpad gaffel och 10 växlar.

MTB Yosemite X-trail 29: Med dämpad gaffel och 24 växlar.

 Yosemite Cruisers: Cyklarna med breda däck, fotbroms och utan växlar.

Hjälm och detaljerad karta är inkluderade i cykel och mountainbikehyran. Cykelväskor på 90 liter finns som inkluderat tillval i cykelhyran.

Prislista

 Dag (9.00 - 19.00)Vecka
MTB Trek Marlin 6, year 20226003600
MTB Yosemite X-trail 294502700
Cykel3001800

Cykeluthyrningen är öppen dagligen 09:00 - 19:00 1 maj - 30 september och efter bokningar 1 oktober – 30 april.

Vargspillning längs cykelleden i Naturreservatet Malingsbo-Kloten.

Boka cyklar och mountain bikes 

  1. 1. Fyll i önskad utrustning.
  2. 2. Ange startdatum.
  3. 3. Klicka på + tecknet och välj antal dagar.
  4. 4. Add to cart.
  5. 5. Go to cart

Reserverat belopp

Efter en tillgänglighetskontroll kommer bokningsstatusen att bekräftas. Under tiden stannar reserverat belopp på ditt konto. Vid brist på efterfrågad utrustning kommer det reserverade beloppet inte att flyttas från ditt konto.

 
Nordic Discoverys avbokning och ombokningsregler >>

 

Kostnadsfri ombokning under tiden för coronaviruset

Om ni inte kan resa enligt regeringsbeslut, råd från folkhälsoinstitutet, covid19 infektion eller misstänkt covid19 infektion så är bokningen ombokningsbar till en senare tidpunkt utan extra kostnad.

Nordic Discoverys Svenska Facebooksida

Facebooksidan uppdateras löpande med foton och filmer. För direkt och snabbare information är rekommendationen att följa Facebook bloggen nedan:


Från civilisationen till startpunkten för cykellederna

Åk tåg till Kopparberg och cykla till startpunkten för cykellederna 25 km bort. Priset för att få cyklar och mountainbikes transporterade till eller från Kopparberg är 300 kr/cykel.

Swedish Adventures