Skidtur genom vildmarken i Naturreservat Malingsbo - Kloten, i Bergslagen

Guidad skidtur genom vildmarken i Naturreservat Malingsbo - Kloten. 2,5 timmars resa från Stockholm.

 Skidtur på natursnö

Den lokala och erfarna skidguiden Mikael Nilsson tar med dig på skidturer genom vildmarken i Naturreservatet Malingsbo - Kloten. När vintermörkret täckt den vilda skogen, äter vi en tvårätters middag till skenet av stearinljus på Wilderness Lodge. Maten är alltid lokalproducerad med många av råvarorna från skogen. Efter middagen blir det tid för skidhistorier och berättelser om vilda djur framför den varma och sprakande eldstaden. På Wilderness Lodge sover deltagarna gott i sköna och bäddade sängar.

Skidturen kan bokas enligt följande program.

Skidtur – Weekendtur med 2 skiddagar

4350 kr /person. Barn under 15 år: 3850 kr/barn.

Den guidade turen inkluderar: 2 guidade heldagsturer på skidor i Sveriges största naturreservat, 2 vildmarkspicknickluncher med älg och renklämmor stuvade med grönsaker och bär från skogen, frukt, te eller kaffe, en tvårätters middag med många ingredienser från skogen, en natt i dubbelrum, lakan, handdukar och frukost, skidor, pjäxor, stavar och sittunderlag.

Inkluderat vid behov: transfers till och från valda områden och isdubbar (när turen passerar över islagda sjöar).

Var: start och slut på Wilderness Lodge i den lilla byn Kloten. Sköna sängar och vilda nordiska djur runt husknuten. Kloten ligger i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo - Kloten längs väg 233 mellan Skinnskatteberg och Kopparberg. 2,5 timmes bilresa från Stockholm.

När: Skidturen arrangeras på lördagar och söndagar från 15 januari till 15 mars.

Antal deltagare totalt på turen: 2-8 personer. Från 4 deltagare även bokningsbart andra dagar vid snötillgång.

Tid: 2 dagar. Start 09:00 dag 1. Slut 17:00 dag 2.

Utrustning att ta med sig: om du har egna skidor, pjäxor och stavar så rekommenderas du att ta med utrustningen för då vet du att utrustningen passar bra till just dig. En medelstor ryggsäck. Ryggsäcken bör innehålla extra kläder att ta på sig vid raster och ha visst utrymme för lunchen. Sittdynor att sitta på vid raster är inkluderade.

Information: genomgång av turen framför kartor vid starttillfället. Information om vargen, vargreviren i Naturreservatet Malingsbo - Kloten och instruktioner i elementär skidteknik.

Skidturernas logi

Inkluderat logi på skidturerna är på Wilderness Lodge. Wilderness Lodge ligger i den lilla byn Kloten. Kloten ligger i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo - Kloten och i kärnområdet för de Svenska vargreviren.

www.wildernesslodge.se

Vargreviren Naturreservatet Malingsbo - Kloten

Det finns två vargrevir i Naturreservatet Malingsbo - Kloten. Ett vargrevir i naturreservatets norra del och ett vargrevir i naturreservatets södra del. Wilderness Lodge ligger mitt emellan de två vargreviren.

Skidtur – Vildmarkspicknicklunch, middag, logi & frukost

2600 kr /persona. Barn under 15 år: 2350 kr/barn

Enligt standardprogrammet ovan utan den andra dagens skidtur.

Skidturen arrangeras på lördagar och söndagar från 15 januari till 15 mars.

Från 4 deltagare även bokningsbart andra dagar.

Skidturerna arrangeras i kärnområdet för de Svenska vargreviren. Ibland ser vi spår av varg och slagna älgar. Det händer att vi hör vargar som ylar på avstånd. Vi ser också varg på turerna, chansen är där, men den är väldigt begränsad.

Skidtur med vildmarkspicknicklunch & middag

2000 kr /persona. Barn under 15 år: 1750 kr/barn

Enligt standardprogrammet ovan utan den andra dagens skidtur, logi och frukost. Turen pågår i 10 timmar (09.00-19.00).

Skidturen arrangeras på lördagar från 15 januari till 15 mars.

Från 4 deltagare även bokningsbart andra dagar.

Skidtur med vildmarkspicknicklunch

1750 kr /Person. Barn under 15 år: 1500 kr/barn

Enligt standardprogrammet ovan utan den andra dagens skidtur, middag, logi och frukost. Turen pågår i 8 timmar (09.00-17.00).

Skidturen arrangeras på lördagar från 15 januari till 15 mars.

Från 4 deltagare även bokningsbart andra dagar.

Förutsättning för skidturen

15 cm snö, alternativt 3 cm snö på säkra isar.

Skidtur - Reservalternativ 1 - Långfärdsskridsotur

Naturreservatet Malingsbo - Kloten är snösäkert och det är mycket sällan det inte finns snö under perioden då turerna är schemalagda. Om det inte finns tillräckligt med snö för skidåkning, så arrangeras turerna  enligt långfärdsskridsoturens program. Bokade turer inställs inte. Läs om skridskoturen >>

Skidtur - Reservalternativ 2 - Snöskovandringstur

Då arrangemanget av långfärdsskridskoturen ligger i händerna på rådande naturförutsättningarna kan det hända att naturförutsättningarna kan förändras till arrangemangets planerade datum. Om detta händer kommer den planerade långfärdsskridskoturen istället att arrangeras enligt snöskovandringsprogrammet. Bokade turer inställs inte. Läs om vandringsturen på snöskor >> 

Skidturen är ett certifierat Naturens Bästa arrangemang

 

Läs om Nature's Best certifieringen >>

Information om rådande skidförhållanden

På Wilderness Lodge Facebooksida informeras löpande om rådande och skid och långfärdsskridsoförhållanden med foton och filmer. För direkt och snabbare skid och långfärdsskridskoinformation är rekommendationen att följa Facebooksidan nedan.

Nästa guidade tur med platstillgång

Nästa guidade tur med lediga platser publiceras på Facebooksidan nedan. Extra turer (bokade med kort varsel) aviseras ibland endast på Facebooksidan nedan (och inte i bokningskalendern).

Swedish Adventures