Vildmarksvandring längs vandringsleder i Naturreservatet Malingsbo - Kloten

Naturreservatet Malingsbo - Kloten i Bergslagens vildmark erbjuder många fina vandringsleder.

Sidan beskriver självguidade vandringar. Läs om den guidade vandringsturen>>

Vandring 3 dagar, Malingsbo - Kloten triangeln, med 2 nätters logi på vandrarhem.

En klassisk tredagarsvandring på 37 km i Naturreservatet Malingsbo - Klotens vildmark. Vandringen följer markerade vandringsleder mellan de små byarna Malingsbo, Kloten och Nyfors, med övernattning på vandrarhem i Kloten och i Nyfors.

Dag 1) Malingsbo - Kloten 13 km. Natt på vandrarhem i Kloten. www.wildernesslodge.se 

Dag 2) Kloten - Nyfors 11 km. Natt på vandrarhem i Nyfors: www.riverlodgesweden.se 

Dag två kan bli paddlad med kanoter och kajaker. Övernattande gäster lämnar kanoterna och kajakerna vid River Lodge. Läs om kanotpaddlingen >> 

Dag 3) Nyfors - Malingsbo 13 km

Vandra med lätt ryggsäck

Övernattning på Naturreservatets vandrarhem gör att vandringen blir betydligt lättare, då ryggsäckens tyngd väsentligt reduceras när tält och sovsäckar lämnas hemma. På Wilderness Lodge och på River Lodge finns kylskåp och fullt utrustade kök.

Vandring och paddling 2 dagar, Kloten - Nyfors - Kloten med 1 natts logi på vandrarhem

En tvådagars vandrings och kanottur på 22 km i Naturreservatet Malingsbo - Kloten. Vandringen följer den markerade vandringsleden mellan de små byarna Nyfors och Kloten.

Dag 1) Paddling Kloten - Nyfors 10 km. Natt på vandrarhem i Nyfors: www.riverlodgesweden.se 

Övernattande gäster lämnar kanoterna och kajakerna vid River Lodge. Läs om kanotpaddlingen >>

Dag 2) Vandring Nyfors - Kloten 12 km.

Vandring 2 dagar, Kloten - Nyfors - Kloten med 1 natts logi på vandrarhem

En två dagars vandring på 25 km i Naturreservatet Malingsbo - Klotens vildmark. Vandringen följer de markerade vandringslederna mellan de små byarna Kloten och Nyfors.

Dag 1) Vandring Kloten - Nyfors 13 km. Vandringen följer vandringsleden över Gräsberget, som är Naturreservatet Malingsbo - Klotens högsta punkt. Natt på River Lodge i Nyfors. www.riverlodgesweden.se

Dag 2) Vandring Nyfors - Kloten 12 km. Vandringen följer den närmaste vandringsleden mellan Nyfors och Kloten, som också är en del av Europaled 1.

Vandring 2 dagar, Klosstjärnen - Kloten - Klosstjärnen med natt på Bed & Breakfast

En tvådagarsvandring på 27 km i Naturreservatet Malingsbo - Kloten. Vandringen förutsätter att vandraren har sin egen bil och en detaljerad karta.

Du parkerar bilen där en skogsväg passerar vandringsleden mellan Nyfors och Malingsbo nära Klosstjärnen.

Dag 1) Klosstjärnen - Kloten 13 km. Följ vandringsleden mot Malingsbo tills leden kommer i kontakt med leden mellan Malingsbo och Kloten. Sväng höger och följ vandringsleden till Kloten. Övernattning på Bed & Breakfast: www.wildernesslodge.se  

Dag 2) Kloten - Klosstjärnen 14 km. Följ vandringsleden som leder mot Nyfors över Gräsberget. De sista 3 kilometrarna vandrar du längs en lite skogsväg tillbaka till din bil.

Vandring 1 dag, Kloten - Kloten

En dagsvandring på 18 km som passerar Naturreservatets högsta punkt, Gräsberget. Tidigare storslagen utsikt över milsvida gröna skogar och blåa vattendrag från toppen av ett högt utkikstorn. Tyvärr har utkikstornet rivits.

Följ vandringsleden halva vägen till Nyfors. Från Gräsberget vandrar du söderut längs en liten skogsväg tills du kommer till vandringsleden som går mellan Malingsbo och Kloten. Sväng höger och följ vandringsleden tillbaka Kloten. Övernattning på Bed & Breakfast: www.wildernesslodge.se

Kort vandring till Trollberget

De första 1,5 kilometrarna på Bergslagsleden leder upp till Trollbergets topp.

Kloten Adventure Hike

För att göra den här vandring är det nödvändigt att ladda ner vandringsledskartan nedan i din GPS eller telefon. Leden följer gamla stigar, nya stigar och inga stigar alls. Vi kallar den här vandringen för Kloten Adventure Hike, då leden inte är röjd och inte är markerad i naturen.

Startpunkten för de flesta vandringarna

 Det lilla torget i byn Kloten är en av vandringsledernas knutpunkter. Torget ligger mitt emellan Nordic Discovery's Äventyrscentral och vandrarhemmet Wilderness Lodge.

Vägbeskrivning till torget i Kloten >> 

Vandringskartor

Vandrare rekommenderas att göra sin vandring med en detaljerad karta. Detaljerade kartor finns att köpa och hyra på Nordic Discoverys Äventyrscentral i Kloten. En kartgenomgång om den aktuella turen ingår i karthyran. Karthyran är 25 kr 1 dag, 50 kr för 2 dagar, 75 kr för 3 dagar och 100 kr för 4 dagar och mer. Alternativt laddar man ner de digitala kartorna på den här sidan i sin GPS eller telefon.

Översiktskarta över vandringslederna Naturreservatet Malingsbo - Kloten >>

Swedish Adventures