Fiske i Naturreservatet Malingsbo - Kloten

Utmärkt fiske längs älvar och sjöar i Naturreservatet Malingsbo - Klotens vildmark. De vanligaste fiskarna är gädda, abborre, regnbåge, öring och röding. Med kanot eller roddbåt tar du dig fram till de bästa fiskeställena.

Utmärkt fiske - Stora gäddor

Kanotuthyrning - Fiske från kanot

De flesta besökarna i Naturreservatet Malingsbo - Kloten väljer att fiska från kanoter. Med kanot finns möjligheten att nå de avlägsna vattendragen nordväst om Kloten. Läs om kanotpaddling i Naturreservatet Malingsbo - Kloten >> 

 

Läs om kanotuthyrning i Naturreservatet Malingsbo - Kloten >>

 

Roddbåtsuthyrning - Fiske från roddbåt

Om besöksanledningen endast är fiske så rekommenderas fiske från roddbåt. Speciellt om fisketurens syfte är att dra upp stora gäddor.

Roddbåtarna transporteras till fiskevattnet, Klotensjön, söder om Kloten eller till fiskevattnet, Långvattnet, norr om Kloten. Båda fiskevattnen finns nära Nordic Discoverys Äventyrscentral (båtuthyrningen). Flytvästar, aluminiumåror, karta och båttranspot är inkuderade i roddbåtshyran. Utrustningen som är från 2016 är av god kvalité och i mycket gott skick. Läs om båtuthyrning  i Naturreservatet Malingsbo - Kloten >> 

All övrig campingutrustning finns att hyra. Läs mer om övrig campingutrustning att hyra: Prislista >>

 

 

Roddbåtarna fungerar utmärkt i fiskevattnet, Klotensjön, söder om Kloten och i fiskevattnet, Långvattnet, norr om Kloten (mellan Kloten and Nyfors). Roddbåtarna har inte möjlighet att nå sjöarna nordväst om Kloten (Korslången, Bredsjön och Sörsjön) pga. en landtransport på 75 meter mellan Långvattnet och Korslången.

Översiktskarta över Naturreservatet Malingsbo - Kloten >>

Detaljerad karta över sjösystemet söder om Kloten >>

Detaljerad karta över sjösystemet norr om Kloten >>

Fiske längs kanotlederna

Fisket längs kanotlederna är kostnadsfritt för barn och ungdomar under 20 år. 75 kr/dag och person. 150 kr/3-dagarskort och person. 450 kr/år och person. 600/år och familj.

Köpa fiskekort >>  . Indikera på naturvatten.

Passande logi på fisketurer

Wilderness Lodge har det perfekta läget mellan de två två fina fiskevattnen Klotensjön och Långvattnet. På Wilderness Lodge bor du med tillgång till självhushåll i byn Kloten, i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo - Klotens vildmark. www.wildernesslodge.se

Camping och Fiske

Campa i Naturreservatet Malingsbo - Kloten med fiske direkt från campingplatsen. Det finns två olika fisken i direkt anslutning till campingplatsen vid Söndagssjön. Fiske i sjön och catch & release fiske i älven. Älven gränsar till campingen i norr och sjön gränsar till campingen i öster.

Mer om camping i Naturreservatet Malingsbo - Kloten >>

Fiske i "Put & take" vatten

I Naturreservatet Malingsbo - Kloten finns även möjlighet till fint ädelfiske i mindre skogstjärnar och i  strömmande vattendrag. 195 kr/dag per person. 390 kr/dag per familj. Fiskekort till put and take vattnen >>. Indikera på ädelfiske (röda & rosa vatten)

Fiskekortskartan >>

Swedish Adventures