Fiske i Naturreservatet Malingsbo-Kloten

Utmärkt fiske längs vattendragen i Naturreservatet Malingsbo-Kloten. De vanligaste fiskarna är regnbåge, röding, öring, gädda och abborre. Med hjälp av kanot eller roddbåt tar du dig fram till fina fiskeställen.

Utmärkt fiske - stora gäddor

Roddbåtsuthyrning

De flesta besökarna i Naturreservatet Malingsbo-Kloten väljer att fiska från kanoter. Med kanot finns möjligheten att nå de avlägsna vattendragen nordväst om Kloten. Läs om kanotpaddling i Naturreservatet Malingsbo-Kloten >> 

Om besöksanledningen är endast fiske så rekommenderas fiske från roddbåt. Speciellt om fisketurens syfte är att dra upp stora gäddor
Roddbåtarna transporteras till fiskevattnet, Klotensjön, söder om Kloten eller till fiskevattnet, Långvattnet, norr om Kloten. Båda fiskevattnen finns i närhet till receptionen på Äventyrscentralen. Flytvästar, aluminiumåror, karta och båttranspot är inkuderade i roddbåtshyran. Utrustningen som är från 2011 är av god kvalité och i mycket gott skick. Läs mer om båtuthyrning >> 

All övrig campingutrustning finns att hyra. Läs mer om övrig campingutrustning att hyra: Prislista >>

Roddbåtarna fungerar utmärkt i fiskevattnet, Klotensjön, söder om Kloten och i fiskevattnet, Långvattnet, norr om Kloten (mellan Kloten and Nyfors). Roddbåtarna har inte möjlighet att nå sjöarna nordväst om Kloten (Korslången, Bredsjön och Sörsjön) pga. en landtransport på 75 meter mellan Långvattnet och Korslången.

Se översiktskartan över Naturreservatet Malingsbo-Kloten >>

Se den detaljerade kartan över sjösystemet söder om Kloten >>

Se den detaljerade kartan över sjösystemet norr om Kloten >>

Fiske längs kanotlederna

Fisket längs kanotlederna är kostnadsfritt för barn och ungdomar under 20 år. 75 kr/dag och person/familj. 150 kr/3-dygnskort och person/familj. 350 kr/år och person/familj.

Köpa fiskekort >>  . Indikera på naturvatten.

Passande logi på fisketurer

Det perfekta läget mellan två fina fiskevatten. Vildmarkslodgen i byn Kloten är belägen i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo-Kloten. www.wildernesslodge.se

Camping och Fiske

Säsongscamping i Naturreservatet Malingsbo-Kloten med fiske direkt från campingplatsen. Det finns två olika fisken i direkt anslutning till campingplatsen. Fiske i "naturvatten" i sjön och "catch & release fiske" i älven. Älven gränsar till campingen i norr och sjön gränsar till campingen i öster.

Mer om camping i Naturreservatet Malingsbo-Kloten >>

Fiske i "Put & take" och "catch & release" vatten

I Naturreservatet Malingsbo-Kloten finns även möjlighet till fint ädelfiske i mindre skogstjärnar och i små strömmande vattendrag. 195 kr/dag per person. 390 kr/dag per familj. Fiskekort till put and take vattnen >>. Indikera på ädelfiske.

Fiskekortskartan >>

Möjligheten finns också att hyra en "put and take" sjö tillsammans med dina vänner. Läs mer om hyra av en egen skogstjärn på www.hyrfiske.se.

Swedish Adventures