Nordic Discovery - Specialister på viltskådning, vildmarksäventyr och aktiva naturupplevelser

Livslång erfarenhet från aktivitetsturismen, bästa tänkbara naturturismutbildning, 42 års kunskap från nationell och internationell turism, mycket god lokalkännedom i Naturreservatet Malingsbo - Kloten, ett genuint och brinnande intresse för aktiva naturupplevelser, vildmarksäventyr och viltskådning. Nytt material i gott skick och i stor volym. Ett drömläge mitt i vildmarken i ett av Sveriges vilttätaste Naturreservat. Närhet till Stockholm och övriga större städer i Mälardalen.

Nordic Discovery - Ett kvalitetssäkrat ekoturism företag

Nordic Discovery är ett kvalitetssäkrat naturupplevelseföretag som drivs enligt ekoturistiska prinsiper och värderingar.

 

Nordic Discovery är ett certifierat Naturens Bästa företag genom Naturturismföretagens kvalitetsmärkning och en certifierad Kanocentral genom Svenska Kanotförbundet.

Läs om Nordic Discovery och ekoturism >>

Nordic Discovery grundades för 20 år sedan

Nordic Discovery är ett etablerat naturturismföretag som grundades av Mikael Nilsson år 2003. Företaget är uppbyggt efter Mikaels intresse och passion för aktiva naturupplevelser, vildmarksäventyr och viltskådning.

  Vår filosofi är att dela kunskapen och passionen för naturen och de vilda djuren med våra besökare.

Vår historia - Mer än 42 års erfarenhet inom äventyrsturismen

Summering av Mikael Nilssons erfarenhet innan grundandet, uppbyggnaden och driften av Nordic Discovery: 10 års erfarenhet från äventyrsturismen i Sydamerika med arbete som guide på äventyrsresor och arbete som Sydamerikachef för samma researrangör. 10 års erfarenhet från vinterturismen med arbete som skidpatrullör (Ett säkerhetsarbete på skidor med snö och lavinkontroll, lavinförebyggande åtgärder, säker offpistguidning, första hjälpen och transport av skadade skidåkare i fjällterräng) och några års erfarenhet från andra arbeten i övriga världen.

Mikael är utbildad på Turistsportlinjen i Kiruna. En gedigen turismutbildning inom aktivitets och äventyrsturismens breda spektrum. Åtskilliga resor till jordens alla hörn följde. Mikael stannade, levde och arbetade i olika länder längs vägen: På Nya Zeeland som skidpatrullchef, i Australien som livräddare, på Hawaii som fotograf, i Japan som skidlärare, på Taiwan som Engelskalärare och i Hong-Kong som säkerhetsvakt. Därefter följde tio år i Latinamerika med tjänst hos G -Adventures. G-Adventures är en av Sydamerikas största äventyrsarrangörer. Bolaget är Kanadensiskt med huvudkontor i Toronto. Mikael tjänstgjorde många år som guide på långa äventyrsresor i alla Latinamerikanska länder. Därefter följde några år som Sydamerikachef på G-Adventures Sydamerikakontor i Perus huvudstad Lima.

“Jag har varit privilegierad med att få förverkliga mina drömmar och arbeta med mitt största intresse, aktiva naturupplevelser. Något som är och har varit väldigt roligt och intressant.”

Mikael Nilsson
Äventyrskonsult, Viltspårare, grundare och VD på Nordic Discovery

Ingenting blev sig likt efter den dagen Mikael steg in i Rosarios skoaffär i Perus huvudstad Lima. Affären var belägen några kvarter från G -Adventures kontor i stadsdelen Barranco. Idag sköter Rosario Nordic Discoverys Äventyrscentral. Skorna är utbytta mot kanoter och kajaker och en av världens största städer är utbytt mot en liten by i den Svenska vildmarken.

Mikael och Rosario gifte sig i Sydamerika år 2000. Nordic Discovery grundades år 2003 när Mikael och Rosario flyttade till Sverige.

Följ med på Nordic Discoverys guidade turer eller upptäck vildmarken på egen hand. Mikael och Rosario Nilsson önskar er varmt välkomna till Naturreservatet Malingsbo - Kloten.

Gräset är inte grönare på andra sidan ån och törnrosasömnen

Gräset är inte grönare på andra sidan ån, men det tog Mikael 23 år och 3 varv runt jorden för att förstå. Det fina var att Naturreservatet Malingsbo - Kloten låg kvar i sin törnrosasömn på samma sätt som när Mikael lämnade bygden 1980. Tiden hade stått stilla, tack vare naturreservatsskyddet i Naturreservatet Malingsbo - Kloten från 1950. Skogarna, älvarna och de vilda djuren fanns kvar på samma sätt som de alltid gjort.

 Garanti på vilda djur - Nordic Discoverys populäraste tur 

Nordic Discovery erbjuder många högkvalitativa turer året runt. 

Den populäraste turen är älgsafarit. Det enda ekologiskt hållbara älgsafarit i Sverige, med älggaranti. En garanti som aldrig har behövts tillämpas, då älgar skådats på samtliga safari turer i mer än 20 år. Läs om älgsafarit >> 

 Nordic Discoverys Svenska Facebooksida

Facebooksidan uppdateras löpande med foton och filmer. För direkt och snabbare information är rekommendationen att följa Facebooksidan nedan:


Föredrag om nationell och internationell natur och upplevelseturism: Läs om föredrag om turism >>

Arbetsmöjligheter hos Nordic Discovery: Läs om arbetsmöjligheter, praktik, volontärarbete och semesterarbete hos Nordic Discovery>>

Nordic Discovery tror på samarbete och strävar att tillsammans med andra entreprenörer bygga bygden stark och livskraftig. En förutsättning för samarbete är att samarbetspartners håller en hög standard och lever upp till ekoturismens principer och värderingar. På större bokningar arrangerar Nordic Discovery vildmarksupplevelser av högsta klass tillsammans med samarbetspartners.

Swedish Adventures