Uthyrning av långfärdsskridskor i Naturreservatet Malingsbo - Kloten i Bergslagen

Mellan hållbara isar och snö på isarna utspelar sig en gyllene period med ofta perfekta naturisar som möjliggör fantastiskt fina skridskoturer. Normalt inträffar tiden mellan mitten av december till mitten av januari.

Färder på långfärdsskridskor - En känsla av overklighet - En känsla av att kunna gå på vattnet

Knivskarpa skär ritar färska skåror på en blank orörd yta och iskristallerna knastrar i hundratal. Visst är det härligt att få ånga fram i ett fruset landskap. Att få ta i och att få upp flåset. Känna pulsen slå och se hur utandningsluften formar vackra moln av vattenånga. Långsmala sjöar ramas in av ståtlig barrskog. Längs sjöarna i Naturreservatet Malingsbo-Kloten stupar lodräta klippor dramatiskt ner i trånga passager. Det kittlar i magen och en overklig känsla tar överhanden. En känslan av att kunna gå på vatten.

Förslag på långfärdsskridskoturer

En dag: på dagsturer fins valmöjligheten till långfärdsskridskoturer längs skridskoleden norr eller söder om Kloten. Skridskoleden norrut möjliggör en rundslinga på upp till 50 km och leden söderut möjliggör en rundslinga på upp till 20 km.

Två dagar: på skridskoturer på två dagar är rekommendationen att följa den norra leden en dag och att följa den södra leden nästa dag.

Wilderness Lodge - Den perfekta skridskobasen

På nätterna bor du på Wilderness Lodge i Kloten - Den perfekta skridskobasen, mitt emellan de båda skridskolederna. Logi på Wilderness Lodge är också att rekommendera natten före och efter skridskoåkningen.

www.wildernesslodge.se

Perfekt utgångspunkt mellan två fina långfärdsskriskoleder

Wilderness Lodge och Nordic Discovery's långfärdsskridskouthyrning finns i den lilla byn Kloten mellan de två fina långfärdsskridskosjöarna Långvattnet och Klotensjön. Från långfärdsskridskouthyrning är gångavståndet 75 meter till Klotensjön och 125 meter till Långvattnet.

Kartan i bättre kvalité och i utskriftsvänlig version >>

Skridskorna passar till alla vandrarkängor och turpjäxor

Kängans främre del fixeras med en metallbygel. Hälen hålls på plats med en kraftig nylånrem. Skridskorna passar till alla vandrarkängor och turpjäxor. Långfärdsskridskorna är av god kvalité och i mycket gott skick. Utrustningen är från 2023 - 2018.

Uthyrning av långfärdsskridskor i Naturreservatet Malingsbo - Kloten

DagVeckaUthyrningstillfälleTimme
Långfärdsskridskor3001800
Ispik80
Livlina80
Stavar80
Sittunderlag1030
Guide/instruktör600

Hyran av långfärdsskridskor inkluderar: långfärdsskridskor inklusive justering till kundens kängor, isdubbar, hjälm och enkel karta. Detaljerade kartor finns till uthyrning.

Nordic Discovery's personliga service inkluderar rådgivning, turrekommendationer samt inställning och justering av hyrt material.

Antal långfärdsskridskor: 10 par.

Utrustning att ta med sig: vandrarkängor eller turpjäxor och en medelstor ryggsäck. Ryggsäcken bör innehålla torra kläder packade i plastpåsar, extra kläder att ta på sig vid raster, sittunderlag, lunch eller fika. Stavar som valfritt tillval.

Boka långfärdsskridskor

300 kr /dag. 1800 kr/vecka.

Öppet: november - mars

Långfärdsskridskouthyrningen är öppen efter bokningar från november till mars.

Långfärdsskridskouthyrningen finns i den lilla byn Kloten, mellan Skinnskatteberg och Kopparberg (längs väg 233).

Vägbeskrivning >>

Information om rådande långfärdsskridskoförhållanden

På Wilderness Lodge Facebooksida informeras löpande om rådande långfärdsskridsko och skidförhållanden med foton och filmer. För direkt och snabbare långfärdsskridsko och skidinformation är rekommendationen att följa Facebook bloggen nedan.

Förutsättningar för skridskoåkning

En istjocklek på minst 5 cm. Snödjupet på isen får inte vara mer än 5 cm. Vid uthyrnings eller incheckningstillfället ges en information om isens kvalité och bärighet.

Issäkerhet

Bästa säkerheten är alltid i sällskap av en kunnig skridsoguide.  Följer du med på en guidad tur så får du en skridsoguide som har mycket god iskunskap i kombination med den lokala erfarenheten av områdets skridskoisar, med kunskapen om de lokala variationerna av isens tjocklek som finns. Guiden är även livräddarutbildad vid Svenska Livräddningssällskapets livräddarskola.

Läs om den guidade långfärdsskridskoturen >> 

Spårlösa långfärdsskridskoturer

Vi är gäster i naturen och förväntas visa både ansvar och hänsyn. Inte störa och inte förstöra. Allemansrätten är både en rättighet och en skyldighet. De enda spår som bör finnas kvar är skridskornas skär.

Swedish Adventures