Kajakuthyrning - Uthyrning av havskajaker i Naturreservatet Malingsbo - Kloten i Bergslagen

Kajakuthyrning  - Uthyrning av havskajaker i paddelparadiset Naturreservatet Malingsbo - Kloten.

Kajakerna är gjutna i det moderna och slitstarka hårdplastmaterialet polyetylen.

Kajaker som alla kan paddla

Kajakerna på kajakuthyrningen är stabila havskajaker med bred midjan som är konstruerade för att klara stora vågor och hård vind i havsförhållanden. 
"Vi var mycket selektiva när vi valde material. Prioriteten var att hitta en kajak som alla kan paddla. Jag är själv 194 cm lång och kommer inte i sittbrunnen i ca: 70 % av marknadens kajakmodeller. Kajaken ska även kunna passa en lång person som dessutom lagt på sig många extrakilon. Hittills har ingen av våra kunder inte kommit i sittbrunnen på Oasi Rainbow Expedition. En kajak som vi är mycket nöjda med" .

Mikael Nilsson. Nordic Discovery. 

En kund med längden 194 cm och med en vikten 130 kg har paddlat i tre dagar med packning. Det gick bra men vid vikter på + 130 kg blir det svårigheter att ta sig in och ur sittbrunnen.

Kajakerna

Kajakerna på Nordic Discoverys Kajakcentral är av märket Oasis Expedition. En något kortare och smidigare havskajak som känns pigg att paddla och som passar i de mindre vattendragen. Kajaken har en inbyggd ”skedda” och inget roder, vilket är en fördel i mindre vattendrag.

Kajaken tillverkad i polyetylen med 2 vattentäta skott. Skrovet är runt till flatbottnat med vass stäv och akter som ger en kursstabil kajak med otrolig stabilitet. Packvolym är tillräcklig för flerdagars- övernattningar. I de vattentäta utrymmena ryms 105 liter. Som referens motsvarar det en riktigt stor "fjällvandrarryggsäck". I sittbrunnen ryms ytterligare ca: 60 liter. I sittbrunnen packar man med fördel i vattentäta säckar (finns att hyra). Utrustad med mjukt ryggstöd, fotstöd med flera fasta lägen och nät på fördäck.

Typ av kajak:Havskajak
Fabrikat:Oasis Expedition
Längd:433 cm
Bredd:63 cm
Vikt:20 kg
Sittbrunn:83 x 48 cm
Material:Polyetylen
Material från:2023-2020
Packvolym skottet i fören:40 liter
Packvolym skottet i aktern:65 liter
Totalvolym:370 liter
Antal kajaker:25
Pris/dag i Naturreservatet Malingsbo-Kloten450 kr
Pris/vecka i Naturreservatet Malingsbo-Kloten:
2700 kr

Boka kajaker

450 kr/kajak /dag i Naturreservatet Malingsbo - Kloten.

2700 kr/kajak/vecka i Naturreservatet Malingsbo - Kloten.

Dubbelkajakerna

Dubbelkajakerna på Nordic Discoverys Kajakcentral är av märket Prijon Excursion. En mycket kursstabil dubbelkajak av högsta klass med roder.

Kajaken rekommenderas för par där ena parten känner en osäkerhet inför kajakpaddling och för barnfamiljer där barnen är för små att paddla i egen kajak. I båda fallen det perfekt sättet att göra något aktivt tillsammans på samma villkor. I exemplet får båda paddlarna en bra upplevelse då det potentiella irritationsmomentet som väntan kan innebära inte finns. Här gör man verkligen något tillsammans, ett rekommenderat alternativ för en lyckad introduktion till paddling och naturupplevelser. Vi har sett många exempel på skeptiska paddlare som introducerats med hjälp av dubbelkajak med mycket gott utfall. Något som resulterat i mersmak, glädje och starkare relationer. Tillverkad i polyetylen med 2 vattentäta skott + ett mindre skott för värdesaker. Packvolym är tillräcklig för flerdagars- övernattningar. Utrustad med mjukt ryggstöd, fotstöd med flera fasta lägen och nät på fördäck.

Typ av kajak:Havskajak
Fabrikat:Prijon Excursion
Längd:518 cm
Bredd:72 cm
Vikt:40 kg
Sittbrunn:92 x 45 cm
Cockpit:92 x 45 cm
Material:Polyetylen
Material från:2020-2018
Packvolym skottet i fören:65 liter
Packvolym skottet i aktern:130 liter
Antal kajaker:4
Pris/person/dag i Naturreservatet Malingsbo-Kloten:450 SEK (price/double kayak: 900 SEK)
Pris/person/vecka i Naturreservatet Malingsbo-Kloten:2700 SEK (price/double kayak: 5400 SEK)

Boka dubbelkajaker

900 kr/kajak /dag i Naturreservatet Malingsbo - Kloten.

5400 kr/kajak/vecka i Naturreservatet Malingsbo - Kloten.

Kajakuthyrning - All paddelutrustning ingår i kajakhyran

Flytvästar, paddlar (barnpaddlar till barnen), kapell, kajakvagnar och ledbeskrivningar med kartor ingår i kajakhyran. Utrustningen som är från 2023-2018 är av god kvalité och i gott skick
All övrig campingutrustning finns att hyra. Läs mer om övrig campingutrustning att hyra: Prislista >>

Paddelinformation och turförslag

Nordic Discoverys personliga service inkluderar paddelinformation och turförslag. På plats sker en genomgång om paddellederna och information om området med hjälp av kartor. Hjälp att komma i kajakerna och grundinstruktioner som inkluderat tillval. Läs om kanotlederna och paddlingen i området >>

Certifierad kanotcentral

Naturarvskompaniet är en certifierad kanotcentral enligt Svenska Kanotförbundets kriterier. 
"Du kan tryggt anlita en godkänd uthyrare, då vet du att säkerheten och informationen sköts på allra bästa sätt"

Svenska Kanotförbundet.

Hur packar man i en kajak?

Packvolymen i en kajak är begränsad i jämförelse med packvolymen i en kanadensare. Att packa en kajak är lite som att lägga ett pussel, man får packa sak för sak. I kajakerna packar man i de vattentäta skotten fram och bak. Det är rekommenderat att packa i plastpåsar då bagar tar upp för stor plats. På övernattningsturer bör även utrymmet i sittbrunnen användas. Rekommenderat är att ha en vattentät säck på 40 liter mellan benen. Vattentäta säckar i rekommenderad storlek finns för uthyrning. Mer information om övrig utrustning att hyra >>

Hur stadig är en havskajak ?

Det finns en obefogad skeptisk inställning till kajakpaddling. Kajakpaddlingens dåliga rykte kommer från tiden innan havskajakernas genombrott på marknaden. Tidigare fanns endast tävlingskajaker, en kajakmodell som är konstruerad helt annorlunda i jämförelse med havskajaken. En tävlingskajak är byggd för att gå så snabbt som möjligt med så litet motstånd som möjligt. Därför är midjan extremt smal med dålig stabilitet som följd. Havskajaken erbjuder de motsatta egenskaperna. En kajak med bred midja i avsikt att ge så mycket stabilitet som möjligt. En havskajak är en kajak som alla kan paddla utan tidigare erfarenhet och kajaken är minst lika stabil som den traditionella kanoten (kanadensaren). Nordic Discoverys personliga service inkluderar hjälp att komma i kajakerna och grundinstruktioner som tillval.

 En kajakcentral med topp läge

Kajakcentralen är strategiskt placerad mitt i vildmarken mellan två fina kanotleder. 
Kajakstationen är öppen dagligen 09:00-19:00 från 1 maj - 30 september. Från 1 oktober - 30 april är det öppet dagligen efter bokningar. 
Islossningen är i slutet av april och isläggningen i mitten av november. Vägbeskrivning till Kajakcentralen >>

Vad är roligast att paddla, kanot eller havskajak ?

Tveklöst: Havskajak. Kajakpaddlingen har gett friluftslivet en helt ny dimension.

Nordic Discovery's Svenska Facebooksida

Facebooksidan uppdateras löpande med foton och filmer. För direkt och snabbare information är rekommendationen att följa Facebook bloggen nedan:


I flottan finns 25 enmanskajaker och 4 dubbelkajaker. Kajakerna transporteras över Västmanland och södra Dalarna vid bokningar. Flottan består även av 50 kanoter.

Boka kanoter och kajaker >>

Skicka en bokningsförfrågan angående tillgängligheten av kajaker>>

Frågor om kajakpaddling >> 

Läs om paddlingen och kajaklederna >>

Läs om kanotpaddling >> 

Tillbaka till startsidan >>

Swedish Adventures