Uthyrning av snöskor i Bergslagen

Prova på snöskovandring. Trotts mycket snö och milsvida fina skogar är det få som vandrat på snöskor. Att prova på snöskovandring är något spännande och annorlunda som ger en ny dimension till friluftslivet.

Förslag på snöskovandringsturer

En dag: På dagsturer är rekommendationen att vandra i området söder om byn Kloten

Två dagar: På snöskovandringar på två dagar är rekommendationen att vandra i området söder om byn Kloten första dagen och att vandra i området norr om byn Kloten andra dagen. Till natten och kvällen rekommenderas mysigt logi på Bed & Breakfast i Kloten. Att stanna på Klotens Wilderness Lodge är också ett utmärkt alternativ natten före och efter snöskoturen.

www.wildernesslodge.se

Wilderness Lodge ligger i den lilla byn Kloten i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo-Kloten 50 meter från snöskouthyrningen.

Karta över Naturreservatet Malingsbo-Kloten >>

Snöskorna passar till alla vandrarkängor och turpjäxor

Snöskorna är fabricerade i modernt hårdplastmaterial och kan användas med både lös och fast häl. Lös häl är att föredra när det är brant uppför. Fast häl är att föredra då snön är djup. De rejäla spännremmarna möjliggör en mycket god fotfixering. Metallstöd fram och bak för ett bra och fast grepp. Snöskorna passar till alla vandrarkängor och turpjäxor. Snöskorna är av god kvalité och i mycket gott skick. Utrustningen är från 2017-2012.

Rent of snow shoes in the Malingsbo-Kloten Nature Reserve

  Dag Vecka Uthyrningstillfälle Timme
Snöskor 150 750
Stavar 80
Ispik 80
Livlina 80
Guide / instruktör 500

Hyran av snöskor inkluderar: Snöskor inklusive justering till kundens kängor, enkel karta och isdubbar om du planerar att passera is ovanpå djupt vatten. Detaljerade kartor finns till försäljning.

Nordic Discovery's personliga service inkluderar rådgivning, turrekommendationer och inställning samt justering av hyrt material.

Antal par snöskor: 20.

Utrustning att ta med sig: Vandrarkängor eller turpjäxor. Stavar som valfritt tillval.

Öppettider

Snöskouthyrningen är öppen efter bokningar från mitten av december till slutet av mars.

Snöskouthyrningen finns i by Kloten, mellan Skinnskatteberg och Kopparberg (längs väg 233). 

Vägbeskrivning >>

Information om rådande snöförhållanden

På Wilderness Lodge Facebooksida informeras löpande om rådande snöförhållanden med foton och filmer. För direkt och snabbare snöinformation är rekommendationen att följa Facebook bloggen nedan.

Spårlösa vintervandringar

Vi är gäster i naturen och förväntas visa både ansvar och hänsyn. Inte störa och inte förstöra. Allemansrätten är både en rättighet och en skyldighet. Snöskospåren är de enda spåren som vi lämnar kvar i skogen.

Boka snöskor

150 SEK /dag i Naturreservatet Malingsbo-Klote

750 SEK / vecka i Naturreservatet Malingsbo-Kloten.

Swedish Adventures

oten