Uthyrning av långfärdsskridskor i Bergslagen

Mellan hållbara isar och snö på isarna utspelar sig en gyllene period med ofta perfekta naturisar som möjliggör fantastiskt fina skridskoturer. Normalt inträffar tiden mellan mitten av december till mitten av januari.

Färder på långfärdsskridskor - En känsla av overklighet - En känsla av att kunna gå på vattnet

Knivskarpa skär ritar färska skåror på en blank orörd yta och iskristallerna knastrar i hundratal. Visst är det härligt att få ånga fram i ett fruset landskap. Att få ta i och att få upp flåset. Känna pulsen slå och se hur utandningsluften formar vackra moln av vattenånga. Långsmala sjöar ramas in av ståtlig barrskog. Längs sjöarna i Naturreservatet Malingsbo-Kloten stupar lodräta klippor dramatiskt ner i trånga passager. Det kittlar i magen och en overklig känsla tar överhanden. En känslan av att kunna gå på vatten.

Perfekt utgångspunkt mellan två fina långfärdsskriskoleder

Nordic Discovery långfärdsskridskouthyrning finns i den lilla byn Kloten mellan de två fina långfärdsskridskosjöarna Långvattnet och Klotensjön. Från långfärdsskridskouthyrning är gångavståndet 75 meter till Klotensjön och 125 meter till Långvattnet.

Se kartan i bättre kvalité och i utskriftsvänlig version >>

Förslag på långfärdsskridskoturer

En dag: På dagsturer fins valmöjligheten till långfärdsskridskoturer längs skridskoleden norr eller söder om Kloten. Skridskoleden norrut möjliggör en rundslinga på upp till 50 km och leden söderut möjliggör en rundslinga på upp till 20 km.

Två dagar: På skridskoturer på två dagar är rekommendationen att följa den norra leden en dag och att följa den södra leden nästa dag. Till natten och kvällen rekommenderas mysigt logi på Bed & Breakfast i Kloten. Att stanna på Klotens Wilderness Lodge är också ett utmärkt alternativ natten före och efter skridskoturen.

www.wildernesslodge.se

Skridskorna passar till alla vandrarkängor och turpjäxor

Kängans främre del fixeras med en metallbygel. Hälen hålls på plats med en kraftig nylånrem. Skridskorna passar till alla vandrarkängor och turpjäxor. Långfärdsskridskorna är av god kvalité och i mycket gott skick. Utrustningen är från 2016 - 2012.

Rent of ice skates in the Malingsbo-Kloten Nature Reserve

  Dag Vecka Uthyrningstillfälle Timme
Långfärdsskridskor 150 750
Ispik 80
Livlina 80
Stavar 80
Guide/instruktör 500

Hyran av långfärdsskridskor inkluderar: Långfärdsskridskor inklusive justering till kundens kängor, isdubbar och enkel karta. Detaljerade kartor finns till försäljning.

Nordic Discovery's personliga service inkluderar rådgivning, turrekommendationer och inställning samt justering av hyrt material.

Antal långfärdsskridskor: 20 par.

Utrustning att ta med sig: Vandrarkängor eller turpjäxor och en medelstor ryggsäck. Ryggsäcken bör innehålla torra underkläder packade i plastpåsar, extra kläder att ta på sig vid raster och ha utrymme för lunch eller fika. Stavar som valfritt tillval.

Öppettider

Långfärdsskridskouthyrningen är öppen efter bokningar från mitten av december till slutet av mars.

Långfärdsskridskouthyrningen finns i by Kloten, mellan Skinnskatteberg och Kopparberg (längs väg 233).

Vägbeskrivning >>

Information om rådande långfärdsskridskoförhållanden

På Wilderness Lodge Facebooksida informeras löpande om rådande långfärdsskridso och skidförhållanden med foton och filmer. För direkt och snabbare långfärdsskridsko och skidinformation är rekommendationen att följa Facebook bloggen nedan.

Spårlösa långfärdsskridskoturer

Vi är gäster i naturen och förväntas visa både ansvar och hänsyn. Inte störa och inte förstöra. Allemansrätten är både en rättighet och en skyldighet. De enda spår som bör finnas kvar är skridskornas skär.

Boka långfärdsskridskor

150 SEK /dag i Naturreservatet Malingsbo-Klote

750 SEK / vecka i Naturreservatet Malingsbo-Kloten.

Swedish Adventures

oten